Game of Thrones petitie
Photonews Game of Thrones petitie

‘Game of Thrones’-kijkers zijn woest: al meer dan 435.000 fans eisen remake laatste seizoen

Ophef in de Zeven Koninkrijken: honderdduizenden fans van de populaire HBO-serie ‘Game of Thrones’ zijn niet te spreken over het verloop van het achtste en laatste seizoen. In een petitie roepen ze de makers op het complete seizoen te herschrijven en opnieuw in te blikken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“David Benioff and D.B. Weiss hebben bewezen dat zij treurig incompetente schrijvers zijn wanneer zij geen bronmateriaal (i.e. de boeken) hebben om op terug te vallen. Deze serie verdient een finaleseizoen dat ergens op slaat”, staat bij de petitie op Change.org. De initiatiefnemer roept vervolgens zender HBO op om actie te ondernemen.

430.000 keer ondertekend

De petitie is vorige week gestart en is op het moment van schrijfen al meer dan 436.000 keer ondertekend. Met de minuut komen er honderden handtekeningen van boze fans bij.

Over de aflevering van afgelopen week, werd veel geklaagd op sociale media. Die krijgt op recensiesite Rotten Tomatoes een diepterecord van 47 procent. Dat betekent dat minder dan de helft van de kijkers positief was. Dat is opmerkelijk omdat over de serie in zijn geheel 91 procent van de kijkers positief is.

Maar tegelijkertijd keken er nooit eerder zoveel kijkers in Amerika: 18,4 miljoen mensen keken afgelopen zondag. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thomaas Wierinck

    Blijkbaar vinden velen onder jullie dat na 7 jaar opbouwen van karakters, het normaal is dat die veranderen van het ene moment op het andere. De verhaallijn van het laatste seizoen zit vol gaten. Het moet geen Disney eind hebben maar op zijn minst een geloofwaardige verhaallijn.

  • Natascha Beke

    Ik vind het goed hoor. Het is een logisch vervolg . Eliminatie tot op het bot! Goeie karakteruitingen . Oorzaak brengt gevolg en vervolg volgt. Snappie?

Lees meer