2 Job (l) en Kai (r).
VTM Job (l) en Kai (r).

"Hoe belachelijk is dit?": kandidaten 'The Band' moeten zelf beslissen wie tweede afvaller wordt

Consternatie in het slot van de eerste liveshow van 'The Band': volgende week zullen de kandidaten die overblijven zelf moeten beslissen wie de tweede afvaller wordt. De keuze gaat tussen Job of Kai. Net tevoren had Brihans al te horen gekregen dat het avontuur voor hem stopt.

Niemand die deze verrassende wending zag aankomen, het nieuws sloeg dan ook in als een bom. "De vier mensen in 'The Band zullen het goed met elkaar moeten vinden", gaf jurylid Kris Wauters als uitleg. "Intussen kennen ze elkaars goede en misschien minder goede kantjes al. Wij vinden dat je tenminste een eigen stem moet hebben om te bepalen wie je collega wordt."

2 De jury kreeg het op sociale media hard te verduren.
VTM De jury kreeg het op sociale media hard te verduren.

Bij Jannes kwamen er na de show alvast traantjes aan te pas. "We waren één team", zegt hij in het filmpje hieronder. "We hebben een week samengeleefd en hebben elkaar goed leren kennen. En nu moeten we zelf beslissen wie van die twee afvalt, dat is gewoon kut. Ik wil daar niet over nadenken."

Het ongewone concept lokte op sociale media heel wat scherpe reacties uit. "Hoe laten we die kerels ambras maken nog voor 'The Band' goed en wel gevormd is?", klonk het onder meer. Of nog: "Wanneer de jury zelf de regels verzint. Wat een onzin." En: "Een schande, hoe ze die jongens in deze moeilijke positie brengen! Normaal moet dit een 'leuke' beleving zijn en kijk, ze zijn allemaal in tranen. Niet schoon van de jury." En uiteraard is het voor de overblijvers de perfecte manier om hun grootste concurrent eruit te stemmen.

Het aparte systeem betekent ook dat één deelnemer voor niets zal repeteren.

Tot slot kwam er ook de nodige kritiek op de beslissing om Wytse in de wedstrijd te houden.

20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Pamela Andersom

    Go Wytse!!! Ik ben fan! Unieke stem, geniaal! **** derest en hun domme commentaar

  • Ria Cauwelier

    Sorry Wietse alle respect voor jou maar jij bent de mindere zanger van allemaal . Er waren veel betere jongens met een heel mooie stem die niet door zijn . De jury weet nu al welke 4 jongens in de band gaan zijn . En dan moeten de jongens zelf stemmen wie er uit gaat en wie er blijft . Laat het publiek dat bepalen . Te veel naar de tireuraanslagen gekeken ? Laat de kandidaten toch vrienden blijven ! Er is al genoeg oorlog in de wereld ?