vmma

'Manneke' Paul de Leeuw presenteert op vtm

Paul de Leeuw gaat Vlaanderen ontdekken. Althans dat is de opzet van een nieuw programma dat de bekende Nederlandse presentator gaat presenteren op vtm. 'Manneke Paul' wordt een talkshow 'geheel naar de eigen wijze van De Leeuw'.

Het gerucht gonsde al een tijdje rond, maar vtm bevestigt nu bij de voorstelling van het najaarsprogramma dat de Nederlander inderdaad de grens over komt. Volgens vtm laten ze De Leeuw geheel zijn eigen gang gaan, omdat hij daarmee in Nederland 'ook wereldberoemd' is geworden.

Op Q-music bevestigde De Leeuw het bericht eerder zelf ook. Hij riep de hulp in van heel Vlaanderen om hem ideeën te sturen. "Wil je dat ik voor je zing? Of dans? Dat kan. Of als je wilt dat ik de vader van je nieuwe kind wordt, het kan allemaal", liet de presentator zich op de radio ontvallen. Reacties dienen naar Pauls eigen vtm-mailadres gestuurd, paul@vtm.be. "Maar alle schrijfwijzen ontvang ik, pol, pil pul, pel@vtm.be".

Het programma zal 'Manneke Paul' heten, omdat iedereen Paul, naar eigen zeggen, hier met 'manneke' aanspreekt. Kijkers die al reageerden op de vtm-site lijken enthousiast, maar vinden wel dat De Leeuw 'zo snel praat' en 'nogal druk kan zijn'.

Andere programma's
Naast de show van De Leeuw komt vtm nog met twee prestigieuze fictiereeksen, de Vlaamse versie van 'Belgium's Got Talent' en de terugkeer van Debby & Nancy. Het Nieuws van 19 uur wordt vanaf september elke dag voorafgegaan door 'De Keuken van Sofie', de officieuze concurrent voor 'Dagelijkse Kost' op Eén en 'Voor De Show', dat voortgaat op de eerder dit jaar ingeslagen weg.

Daarna volgt elke werkdag 'Familie', waarna vanaf 20.30 uur ruimte wordt gemaakt voor show, reality en fictie. De twee meest in het oog springende reeksen zijn 'Clan' en 'Deadline 14/10', twee fictieprojecten met een indrukwekkende cast. Ze worden uitgezonden op maandag en - verrassend voor vtm - zondag.

De commerciële marktleider blijft ook geloven in talentenjachten. Vrijdag 31 augustus wordt de eerste preselectie van 'Belgium's Got Talent' uitgezonden. Elke Vlaming, ongeacht zijn of haar leeftijd, krijgt twee minuten om Rob Vanoudenhoven, Karen Damen en Ray Cokes te overtuigen met een act naar keuze. De show werd al in meer dan veertig landen uitgezonden en leverde vedetten als Susan Boyle en Paul Potts af. Later op het jaar brengt vtm ook een tweede reeks van 'The Voice', dat het genre vorig jaar nieuwe leven inblies.

Op 2BE verandert er minder dit najaar. De focus blijft er liggen op buitenlandse films en reeksen, met enkele Vlaamse programma's als "finishing touch". Opvallende nieuwe programma's zijn 'Foute Vrienden', verborgen camera met onder meer Thomas Smith, en 'Crimiclowns', fictie van en met Luk Wyns.

Lees meer