'Peaky Blinders'
BBC 'Peaky Blinders'

'Peaky Blinders'-kijkers zijn in shock: geliefd personage sterft uiterst gruwelijke dood

De Britten zaten zondagavond massaal klaar voor de nieuwste aflevering van het vijfde seizoen van ‘Peaky Blinders’, dat bij ons pas in het najaar wordt uitgezonden. Naar de eerste aflevering keken ruim 3,7 miljoen mensen, een record voor de serie. Ook de twee aflevering behaalde uitstekende cijfers, al zijn heel wat kijkers wel compleet in shock door wat ze te zien kregen. Een van de meest populaire personages wordt dan ook op gruwelijke wijze vermoord.

Opgelet, dit artikel bevat spoilers! 

‘Peaky Blinders’ keerde na bijna twee jaar terug op de Britse tv. Het vierde seizoen werd in 2017 door gemiddeld 3,3 miljoen kijkers gevolgd. Het was daarmee het best bekeken seizoen tot nu toe. De vijfde reeks telt zes afleveringen en is bij ons vanaf 4 oktober te zien op Netflix.

Naast Cillian Murphy keren alle belangrijke hoofdrolspelers terug in het nieuwe seizoen. Ook zijn enkele nieuwe namen, zoals Sam Claflin en Brian Gleeson, toegevoegd aan de cast. Toch moet er tijdens de tweede aflevering van het seizoen al afscheid worden genomen, gezien Bonnie Gold op brutale wijze wordt vermoord door ‘The Billie Boys’ van Jimmy McCavern, in het bijzijn van zijn vader. De bende dwingt Aberama toe te kijken hoe zijn zoon bewusteloos wordt geslagen, in het bos wordt gesleurd en hoe hij wordt gekruisigd.

Kijkers overstuur

Via de sociale media lieten duizenden kijkers weten dat ze overstuur waren door de gruwelijke scène. Velen vonden dat het personage deze verhaallijn niet heeft verdiend en vonden het buitensporige geweld dan ook onbegrijpelijk en overdreven. “Ik ben getraumatiseerd”, klonk het. Of ook: “Deze aflevering heeft mijn ziel vermorzeld” en “Nee, niet Bonnie! Dit doet mij zo hard huilen!”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elke Claes

    Ik vind het jammer dat goede series vaak vernield worden door dat expliciete geweld; ik hou er niet van. GoT zou een pak beter zijn (en minder lang duren) als ze alle nutteloze seks- en geweldscenes eruit zouden knippen. Ieder zijn meug, maar ik hou er niet van, hou geweld voor horrorfilms...

  • David Pardo

    Groot gelijk Marijke ' er zijn altijd van die pruimzuren dat ze dan kijken naar plop

Lees meer