Dominique Van Malder en Joris Hessels in Radio Gaga.
© Philippe Banze - VRT 2017 Dominique Van Malder en Joris Hessels in Radio Gaga.

‘Radio Gaga’ trekt deze zomer langs appartementsblokken

Joris Hessels (40) en Dominique Van Malder (44) trekken deze zomer opnieuw door Vlaanderen met hun mobiele radiostudio uit ‘Radio Gaga’. Het duo strijkt in juli en augustus neer bij enkele appartementsblokken voor een bonte avond met de bewoners. “Zeker in coronatijden is er nood aan wat meer verbroedering en harmonie”, zegt Hessels in Het Nieuwsblad.

“Al van toen we met ‘Radio Gaga’ bezig warenwilden we iets met appartementsblokken doen”, vervolgt Hessels. “Vlaanderen telt er veel, er wonen tal van mensen. Maar je hoort vaak hetzelfde: de inwoners weten amper wie er aan het einde van hun gang woont. Zeker in coronatijden is er nood aan wat meer verbroedering en harmonie.”

Het duo voert hun missie uit tijdens een bonte avond die teruggrijpt naar het originele concept van ‘Radio Gaga’. “Toen heette het nog ‘Omroep Gaga’ en maakten we op een piratenzender anarchistische radio”, vervolgt Hessels. “Vanuit onze studio gaan we live radio maken voor de bewoners van de appartementsblokken. Ze kunnen ons horen op hun toestel en ons bezig zien als ze uit hun raam kijken. Ze kunnen ons bellen om een plaatje aan te vragen of een mop te vertellen, waarom niet. En last but not least: we spelen met de inwoners een rondje bingo. Volgende week zaterdag doen we onze eerste try-out. Aan de appartementsblokken in het Scheldeoord in Gent. Deze zomer staan ook Oostende en Dendermonde op het programma.”

Lees ook:

Tv-maker Joris Hessels komt toch nog uit zijn kot in Gentbrugge: “Maar dat buurtfeest moet nog even wachten”

Joris Hessels blijft aan zichzelf twijfelen: “Ik heb veel chance dat ik omringd word door getalenteerde mensen” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer