BBC

'Top Gear' verhuist van Canvas naar 2BE

Canvas hoeft Top Gear niet meer

Het nieuwe seizoen van het populaire autoprogramma Top Gear zal dit voorjaar op 2BE te zien zijn. Tot nu zond Canvas steeds de avonturen van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May uit, maar de zender hoefde het programma niet meer. "We hebben ons contract inderdaad niet verlengd," zegt VRT-woordvoerder Hans van Goethem.

De beslissing van Canvas heeft alles te maken met de herprofilering van de zender. "Het nieuwe netmanagement maakt keuzes die passen in de nieuwe netprofilering. Ook in het aankoopbeleid worden andere accenten gelegd. Het verhaal van Top Gear was verteld. In de toekomst zal je op Canvas andere buitenlandse reeksen zien."

Toen 2BE opmerkte dat Top Gear op de markt was, sloeg de zender meteen zijn slag. 2BE zoekt in de eerste plaats programma's met humor en/of actie. Top Gear heeft beide. "De humor met een fijne knipoog sluit perfect aan bij het dna van 2BE," zegt Ricus Jansegers, de programmadirecteur van Medialaan.

2BE zal later dit voorjaar starten met het 22ste seizoen van Top Gear. Een uitzenddatum is nog niet bekend. Canvas zendt momenteel elke maandag wel nog de Top 41 uit met de beste momenten uit het laatste decennium van Top Gear.

Het verhaal van Top Gear was verteld. In de toekomst zal je op Canvas andere buitenlandse reeksen zien

Hans van Goethem, VRT
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer