Presentatoren Bram Van Deputte, Katja Retsin en Dina Tersago.
UNKNOWN Presentatoren Bram Van Deputte, Katja Retsin en Dina Tersago.

'Voor de show' lost verwachtingen niet in

In het speciale mediajaar 2012 heeft vtm dit voorjaar de ambitie om "meer dan ooit te bruisen". De commerciële zender wil aandacht besteden aan twee belangrijke werkpunten: nog betere, vaste afspraken maken met en een betere mix van genres voorschotelen aan de kijkers. Dat zei Jan Segers, programmadirecteur van de VMMa, vandaag bij de voorstelling van het voorjaar.

De vaste afspraken met de kijker moeten nog beter, vindt Segers. "Voor de show", dat in de vooravond wordt uitgezonden en moet opboksen tegen het ijzersterke 'Blokken' op Eén, heeft de verwachtingen nog niet ingelost. Het showbizzprogramma kreeg onlangs versterking. "Er wordt hard aan gewerkt en we gaan vechten voor onze positie", zegt Segers.

Familie

Voorts wordt er hard gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van Het Nieuws van 19 uur. Familie is volgens Segers al het "stevigste fundament binnen de vaste afspraken" van vtm. Komend najaar sleutelt vtm verder aan de soap.

Ook de genremix van vtm, het tweede werkpunt, moet volgens Segers verbeterd worden. "We missen in primetime nog iets dat het verschil kan maken. We richten onze strategie voortaan niet langer op het aanbod, maar stappen meer naar productiehuizen om zelf te bepalen welke zelf ontwikkelde programma's we in ons schema willen."

Sterkhouders

De sterkhouders blijven prominent aanwezig op vtm, waaronder Telefacts, Zone Stad en Boer Zoekt Vrouw. The Voice van Vlaanderen krijgt op zondag The Voice Extra en The Ultimate Dance Battle verhuist van 2BE naar vtm.

egers keek al vooruit naar het najaar. Vtm pakt dan opnieuw uit met Debby & Nancy, 2BE brengt onder meer de nieuwe reeks Cliniclowns, met Luc Wyns, en een nieuwe reeks van Wat Als?" en Expeditie Robinson met BV's. (belga/mvdb)

Lees meer