Photo News

114.260 dollar: zo veel heeft Chandler Joey in Friends geleend

Dat televisie niet het echte leven is, weten we allemaal. Dat geldt ook voor de populaire reeks Friends. Zo heeft een fan uitgerekend hoeveel geld Joey zijn beste vriend Chandler verschuldigd is in de loop van het komische programma. Geen enkele vriend lijkt ons in staat 114.260 dollar te lenen zonder ooit terugbetaald te worden.

In de aflevering 'The One Where Rachel Is Late' (seizoen acht) somt Chandler op hoeveel hij voor de huur, acteer- en danslessen, portretfoto's en het kabelabonement van Joey betaald heeft. Voor 2 fotoshoots heeft hij 1000 dollar neergeteld. Per cursus rekent de  Redditgebruiker (en dat werd gecontroleerd door de Amerikaanse site Buzzffeed) op 1000 dollar, wat optelt tot 4000 dollar. Drie jaar aan huur, eten en andere levensnoodzakelijke dingen. Voor de huur van een appartement in Manhattan gedurende drie jaar rekent hij 45.000 dollar, met nog alle extraatjes erbij komt hij op 69.760 dollar.

De rekeningen voor eten zijn een aparte vermelding waard, omdat Joey nogal een flinke eter is. Ook gaat de vriendengroep in de reeks voortdurend uit eten. Met regelmatige dates rekening houdend gokt de fan op 150 dollar per week. Dat is goed voor 39.000 dollar. Als een echte goede vriend heeft Chandler ooit de gestolen meubelen uit hun gedeelde appartement vervangen, wat ongeveer goed zou zijn voor 5.500 dollar. Dit leidt tot een totale schuld van 114.260 dollar.

De fan heeft er geen abonnementen op tijdschriften of eten voor hun gans en kip bijgerekend, het verschuldigde totaal zou dus nog veel hoger kunnen zijn.

Lees meer