De tafel van Maarten in ‘Vive le Vélo’
VRT De tafel van Maarten in ‘Vive le Vélo’

157.354 euro voor Kom op tegen Kanker dankzij ‘Vive le Vélo’

‘Vive le Vélo’ mag dan afgelopen zijn, de talkshow heeft wel een mooie duit opgeleverd voor Kom op tegen Kanker. Kijkers konden via een sms-actie kans maken op de tafel van Maarten Vangramberen, de opbrengsten gingen integraal naar het goede doel. Maar liefst 157.354 euro werd ingezameld. 

Tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk verzamelde reporter Maarten Vangramberen handtekeningen van de grootste wielrenners voor zijn tafel. Zo staan er 24 handtekeningen op het meubelstuk, met daarbij onder meer die van Peter Sagan, Julian Alaphilippe en zelfs Tourwinnaar Egan Bernal. Kijkers konden via sms’jes van één euro bieden op de tafel. Uiteindelijk kon Dirk De Wree uit Sint-Niklaas het meubelstuk in de wacht slepen. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Prachtig, maar dat belet mij niet om niet te kijken...ze staan al te trappelen voor het voetbalseizoen....en dat kost meer dan een rib uit de belastingbetaler zijn aanslag....nog eens laat het sportgebeuren over aan commerciële zenders, VTM en zenders gespecialiseerd in sport....en dat de VRT eens degelijke reeksen en films of docu's uitzendt en niet telkens herhalingen, omdat al het geld aan sporza is gespendeerd...en dat die journalisten rijkelijk betaald worden is geen geheim...

  • Marc Geerts

    Mooi initiatief, maar persoonlijk vind ik dit weinig.

Lees meer