5
Giphy

Exclusief voor abonnees

50 jaar Pippi Langkous: zo ziet Pippi er vandaag uit

Interview met Inger Nilsson

Inger Nilsson speelde vijftig jaar geleden de Pippi Langkous die generaties tv-kijkers in de halve wereld betoverde. Maar zelf heeft de actrice nooit van dat immense succes geprofiteerd. Integendeel. “Iedereen heeft in zijn leven wel iets waartegen hij vecht. Voor mij was dat Pippi.”

5
TT NEWS AGENCY

Besneeuwd arriveert Inger Nilsson (59) in de lobby van het Northern Light Hotel in Stockholm waar we hebben afgesproken voor een interview. Het was een stukje lopen vanaf het metrostation, verontschuldigt ze zich. Ze trekt haar jas uit, schudt het smeltwater uit haar haren en poseert –zonder zelfs maar haar make-up te checken – geduldig voor de fotograaf. Tot die haar vraagt haar handen in de zij te doen en, het hoofd scheef, brutaal de camera in te kijken. “Sorry, dat doe ik niet. Dan drukken jullie die foto af naast Pippi. Ik wil wel over mijn rol als Pippi praten, maar ik ga haar niet meer nadoen.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Tichmann

    Inger Nilsson is de enigste die nog leeft, de rest van deze Pippi medewerkers zijn dood.

  • Ariane Gekiere

    Pippi langkous JA!!! Van mij mochten mijn kinderen daar niet naar kijken ...ongemanierd en te rebels aan deze leeftijd. Tzou nu moeten terug op tv komen zouden mijn kleinkinderen ook niet mogen kijken bij mij thuis ....

Lees meer