2 Gandalf en Frodo in 'The Lord of the Rings'
rv Gandalf en Frodo in 'The Lord of the Rings'

Amazon wil tv-serie over ‘The Lord of the Rings’ maken

Warner Bros en de nazaten van J.R.R. Tolkien onderhandelen met Amazon Studios over een tv-serie van ‘The Lord of the Rings’. Amazon-CEO Jeff Bezos neemt in hoogsteigen persoon deel aan de onderhandelingen. En dat betekent dat het menens is.

Amazonbaas Jeff Bezos zit normaal gezien nooit aan tafel bij onderhandelingen over films of series, maar omdat hij een gigantische sciencefiction- en fantasyfan is, maakt hij nu een uitzondering. De onderhandelingen zitten wel nog maar in de beginfase, dus van een deal is zeker nog geen sprake.

Lees verder onder de foto.

2 Amazon-CEO Jeff Bezos
EPA Amazon-CEO Jeff Bezos

Nieuwe strategie

Bezos wil met Amazon Studios een nieuwe weg inslaan, weg van de nicheseries zoals ‘Transparent’ of ‘Mozart in the Jungle’. Hij wil op grotere schaal series maken die een veel groter en internationaal publiek aanspreken. Daarom annuleerde Amazon ook al twee series ‘Z: The Beginning of Everything’ en ‘The Last Tycoon’.

Een serie over ‘The Lord of the Rings’ past perfect in Bezos’ nieuwe strategie, waarmee hij Netflix naar de kroon wil steken. De filmreeks, naar de gelijknamige boeken van J.R.R. Tolkien, waren niet alleen een commercieel monstersucces, maar fans van over de hele wereld volgen alle ontwikkelingen van de franchise op de voet.

Een 'Lord of the Rings'-serie zal nog niet voor dit jaar zijn, en waarschijnlijk ook niet voor volgend jaar. Maar hoop doet leven!

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Veerle Leeuwerck

    Ik ben zeker voorstander. Ik ben zot van LOTR. De Hobbit mag ook hoor!

Lees meer