Amerika krijgt mogelijks een eigen Songfestival in 2021

Amerika krijgt over twee jaar mogelijk een eigen Songfestival. De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft met het productiebedrijf Brain Academy een intentieovereenkomst getekend om een show voor de Amerikaanse markt te ontwikkelen. Doel is om het allereerste Amerikaanse Songfestival in 2021 uit te zenden.

"Al meer dan zes decennia brengt het Eurovisiesongfestival, dat wordt aangedreven door de publieke omroepen, het publiek samen met zijn waarden van diversiteit, universaliteit en inclusiviteit", laat Songfestivalbaas Jon Ola Sand weten. "Het blijft een uniek evenement in meer dan veertig concurrerende landen met bijna 200 miljoen kijkers. Het is tijd om met het merk nog meer kijkers te bereiken.”

Brain Academy is onderdeel van de Nordic Entertainment Group (NENT). "De timing is perfect. Buiten de sport is het Eurovisiesongfestival het grootste tv-programma ter wereld, het verenigt een continent en iedereen mag stemmen", zegt topman Peter Settman van het bedrijf. "We kunnen niet wachten om deze prachtige wedstrijd te introduceren op de grootste tv-markt ter wereld. Het televisie- en videopubliek wordt elk jaar groter, dus dit is het perfecte moment om dit spannende programma aan het Amerikaanse publiek te laten zien".

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jill DUBIN

    Eerste zin van het artikel: een eigen Songfestival. Niemand spreekt toch van euro? Het is het concept An sich natuurlijk...

  • Liesbeth Cuppens

    'Euro'visiesongfestival in Amerika? Trek het woord eens uit elkaar, aub. 'Euro' = Europa, dat verstaat toch iedereen? Dat Amerika staat te springen om dit festival te organiseren, verbaast mij niet, maar is dan de naam 'Ameri'songfestival niet geschikter?

Lees meer