Andrew Lincoln als Rick Grimes in ‘The Walking Dead’.
AP Andrew Lincoln als Rick Grimes in ‘The Walking Dead’.

Andrew Lincoln keert terug in ‘The Walking Dead’-films

Er zijn meerdere ‘The Walking Dead’-films in de maak rond Rick Grimes. Dat nieuws werd zondag bekend, kort nadat Andrew Lincoln voor het laatst te zien was als het personage in de televisieserie.

Het vertrek van Lincoln was aangekondigd en fans wisten al precies in welke aflevering de serie afscheid nam van Rick, de sheriff die de overlevenden van een zombie-apocalyps de afgelopen acht seizoenen door een door ‘ondoden’ vergeven Amerika leidde. 

In een interview met The Hollywood Reporter geeft producent Scott Gimple aan dat het waarschijnlijk om drie films gaat. Hij laat daarbij niet los wanneer deze verhalen zich afspelen, maar zegt wel dat hij onder meer kijkt naar mogelijkheden om iets te doen rond al uit de serie verdwenen personages en acteurs. “Dat zou ons niet alleen de kans geven weer met deze fantastische mensen te werken, maar ook om vragen rond hun personages te beantwoorden.”

Emotioneel

Lincoln maakte in juli bekend dat hij de serie ging verlaten. Zijn laatste dag op de set van ‘The Walking Dead’ was erg emotioneel, vertelde de acteur onlangs. Maar een tranendal werd het niet. “Ik heb niet gehuild. Ik heb al mijn tranen op het scherm gelaten. Ik denk dat Rick Grimes in die negen seizoenen genoeg gehuild heeft voor ons allebei.”

De Brit neemt afscheid van de zombieshow omdat hij vaker in eigen land wil zijn en meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Voor de films zou hij slechts twee maanden in de VS hoeven te vertoeven, terwijl hij daar voor opnames van de serie elk jaar negen maanden was.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kaylee Medaer

    Ik ben mischien 11 maar ik hou van die serie en rick grimes of wel andrew lincoln was mijn favoriete personage ik ga die ontsetend hard missen andrew lincoln is door de jaren heen veel beter geworden vind ik hij is gewoon de beste acteur die ik gezien heb

  • Frederik Naert

    Zeer jammer dat hij uit de serie gaat. Ik volg de serie al jaren en vind hem een zeer goede acteur. Hij is gewoon het gezicht van The Walking Dead en zonder hem zal het nooit meer hetzelfde zijn. Ik heb ergens gelezen dat Negan terugkomt en hoop dat dat niet waar is. Ik ben echt zwaar uitgekeken op dat personage en hoop dat hij opgesloten blijft en dat al die bende-oorlogen niet opnieuw beginnen.

Lees meer