Anouk
NPO1 Anouk

Anouk breekt live op tv: "Dit is heftig"

Zangeres Anouk werd gisteren aan tafel in het Nederlandse programma 'De Wereld Draait Door' overmand door emoties. De rockchick was te gast om te vertellen over haar nieuwe plaat, maar toen presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg naar de betekenis van een van haar teksten, brak ze.

De 43-jarige Anouk is voor haar nieuwe album afgestapt van haar Engelse nummers. Voor de lol, zo omschreef ze het zelf. "Ik was gewoon verveeld en zocht wat meer uitdaging", vertelde ze. Een clubtour gaat er dan ook niet komen. "Dat past niet in de set. Ik zal op een concert hooguit twee of drie Nederlandstalige nummers zingen."

Toen de presentator vervolgens over haar nieuwe lied 'Red Mij' begon, had de zangeres het zichtbaar moeilijk. "Je zingt: 'Red mij, laat me niet alleen, geloof me, mijn hart is echt niet gemaakt van steen. Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u.' Wie is u?", vroeg hij aan haar. "Hetgeen wat ik niet kan vinden op dat moment. De een noemt het god, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig", zei ze met gebroken stem.

De andere gast, Britt Dekker, schrok van de plotselinge emoties van Anouk en vroeg haar of het misschien iemand was die ze is verloren. Anouk schudde haar hoofd, slikte haar tranen weg en vervolgde toen: "
Dat is misschien ook wel de reden dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen of niet prettig vind", zei ze weer met een snik in haar stem. "Ik weet niet waarom, het is gewoon anders."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde De Smedt

    Is een fantastische zangeres. Hopelijk komt ze er terug bovenop!

  • romy verhove

    Dit is puur en niet fake ,topvrouw Anouk !

Lees meer