VIER

Bart De Wever: "Ik ben de sugar daddy thuis"

Deze week slaapt Antwerps burgemeester Bart De Wever op de boot van Gert Verhulst voor Gert Late Night. Hij kroop niet enkel in zijn eigen bed, maar ook in dat van James Cooke voor een wat intiemer gesprek. Daar verklapte hij onder meer dat hij niet de strengste vader is.

"Ik ben de sugar daddy thuis", klinkt het. "De vader die zijn afwezigheid probeert te compenseren en dan zegt 'natuurlijk zullen we die playstation kopen'. Opvoeden is verschrikkelijk moeilijk." Hij is ook niet de meest 'knuffelige' vader. "Dat was bij ons thuis vroeger niet aanwezig, en dan stel je op een gegeven moment vast dat dat vreemd is aan jezelf."

Verder geeft De Wever ook toe dat hij vrij verlegen is in gezelschap. "Ik ga dan in een ruimte met mensen snel in een hoek staan. Dat komt snel arrogant over, maar eigenlijk is het net het omgekeerde."

Een van zijn ergste nachtmerries? "Als je zo op een trouwfeest twee paar ouders en grootouders moet kussen. Smetvrees zou ik het niet noemen, maar ik neem bijvoorbeeld niet graag een klink vast."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer