15 Milow, Laura Tesoro, Bart Kaëll, Stef Kamil Carlens, Jan Leyers, Ilse Delange en Kommil Foo zijn dit seizoen te zien in ‘Liefde voor Muziek’.
VTM Milow, Laura Tesoro, Bart Kaëll, Stef Kamil Carlens, Jan Leyers, Ilse Delange en Kommil Foo zijn dit seizoen te zien in ‘Liefde voor Muziek’.

BINNENKIJKEN. Hier logeren de artiesten van ‘Liefde voor Muziek’

Het populaire ‘Liefde voor Muziek’ is aan z’n vijfde seizoen toe. Net als de voorbije jaren trokken de artiesten naar het buitenland om elkaars hits in een eigen jasje te steken. De locatie is dit keer een villa in de omgeving van het Spaanse Sevilla. 

Goed nieuws voor wie ‘Verover Mij’ van Niels Destadsbader en ‘Een Ster’ van Stan Van Samang intussen grijsgedraaid heeft: begin maart trok een nieuwe lichting Nederlandstalige muzikanten eropuit om elkaars nummers in een nieuw jasje te steken. Al voor een vijfde keer op vraag van de makers van het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. De bonte bende streek dit keer neer in het Spaanse Utrera, een gemeente op zo’n halfuurtje rijden van Sevilla. Met Laura Tesoro, Bart Kaëll, Milow, Jan Leyers, Ilse DeLange, Stef Kamil Carlens en de broers Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo belooft het een opvallend gevarieerde editie te worden. Met een mix van pop, cabaret, country, rock en schlager lagen de muziekstijlen van de artiesten immers nooit eerder zo ver uit elkaar. Dat dit voor verrassende covers zal zorgen, lijkt nu al vast te staan.

(Lees verder onder de foto)

15 Jan Leyers en Bart Kaëll genieten samen van een wijntje.
Diego Franssens Jan Leyers en Bart Kaëll genieten samen van een wijntje.

Olijfboerderij

De acht artiesten leefden één week samen in Hacienda de Orán, een rustig gelegen zeventiende-eeuws gebouw met een rijke geschiedenis. Aanvankelijk werd het gebruikt voor olijventeelt en de verwerking van olijfolie. Intussen doet de hacienda al meer dan twintig jaar vooral dienst als hotel en is het een populaire locatie voor trouwfeesten. Aangezien La Casa del Señorío, het oude hoofdgebouw, negentien charmant ingerichte kamers telt, is er ook meer dan ruimte genoeg voor Milow en co om even de privacy op te zoeken. Al kunnen ook de immense tuin en de omringende Andalusische patio’s op veel bijval van de artiesten rekenen.

Rijtuigenmuseum

Maar wat ter plaatse op het meeste enthousiasme onthaald werd, is het Museo de Carruajes, het locale rijtuigenmuseum. Dat is dit jaar de place to be waar een hele schare muziekinstrumenten opgesteld staat en de artiesten de herwerkte nummers van hun collega’s aan elkaar voorstellen. De reacties bij de eerste aanblik liegen er niet om. “Sinterklaas is precies geweest. Het voelt als op 6 december, wanneer je de trap afgaat en alles in de living ziet staan: wauw!”, aldus Jan Leyers. Mich Walschaerts van Kommil Foo vatte in een teasend filmpje de sfeer alvast treffend samen: “Ik heb het gevoel dat iedereen relaxed is. Ja, ik voel me goed.” Het lijkt alvast de ideale voedingsbodem voor een nieuwe resem hits die het muziekprogramma steevast weer voortbrengt. 

15 Een bovenaanzicht van de voormalige olijfboerderij.
RV Een bovenaanzicht van de voormalige olijfboerderij.
15 Binnen is de sfeer van toen bewaard gebleven.
RV Binnen is de sfeer van toen bewaard gebleven.
15 De inrichting is typerend voor Andalusië.
RV De inrichting is typerend voor Andalusië.
15 In het hoofdgebouw werden oorspronkelijk olijven verwerkt.
RV In het hoofdgebouw werden oorspronkelijk olijven verwerkt.
15 De voormalige olijfboerderij heeft vandaag zelfs een zwembad.
Joel Hoylaerts / Photonews De voormalige olijfboerderij heeft vandaag zelfs een zwembad.
15 Muzikanten in hart en ziel: Jan Leyers en Stef kamil Carlens.
VTM Muzikanten in hart en ziel: Jan Leyers en Stef kamil Carlens.
15 Een van de negentien authentiek ingerichte kamers.
RV Een van de negentien authentiek ingerichte kamers.
15 De patio’s zijn ideaal om tussen de opnames door tot rust te komen.
RV De patio’s zijn ideaal om tussen de opnames door tot rust te komen.
15 De eetruimte oogt erg charmant.
RV De eetruimte oogt erg charmant.
15 Stef Kamil Carlens relaxt in de tuin.
Joel Hoylaerts / Photonews Stef Kamil Carlens relaxt in de tuin.
15 Een van de badkamers, versierd met typische keramieken tegels.
RV Een van de badkamers, versierd met typische keramieken tegels.
15 Bart Kaëll toont  zijn sportieve kant aan de pingpongtafel.
Joel Hoylaerts / Photonews Bart Kaëll toont zijn sportieve kant aan de pingpongtafel.
15 De broers Walschaerts werken samen nummers uit.
Diego Franssens De broers Walschaerts werken samen nummers uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer