7 Joke & Stijn
VTM Joke & Stijn

Exclusief voor abonnees

Blank, hetero en hoogopgeleid: er zit weinig diversiteit in ‘Blind Getrouwd’

Wie 'Blind Getrouwd' kijkt, kan er niet omheen: alle kandidaten zijn blank en hoogopgeleid, en lijken financieel moeiteloos het einde van de maand te halen. Voor het vierde jaar op rij is er ook geen enkele holebi te bespeuren. In het buitenland lukt het nochtans wel. Er zijn meer inschrijvingen nodig, klinkt het bij VTM.

Het is de kijkers van 'Blind Getrouwd' niet ontgaan. De singles die op zoek gaan naar de liefde van hun leven lijken allemaal aan een bepaalde standaard te voldoen. Zo is Stijn accountmanager, Joris zaakvoerder van een IT-bedrijf, Tim keyaccountmanager, Victor officemanager én runt Lenny een frituur en een B&B. Ook de vrouwen hebben stuk voor stuk 'goeie' jobs. Annelies en Joke zijn leerkracht, Elke is productassistant, Jolien werkt als accountmanager en Line is aan de slag als mandaatassistent. "Is dit programma er enkel voor managers?", vragen kijkers zich af op sociale media. Of: "De gewone arbeider komt niet aan bod. Spijtig." Ook holebi's of mensen met een kleurtje zijn in geen velden of wegen te bekennen.

7 Jolien & Lenny
VTM Jolien & Lenny

In het buitenland lukt het wél

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eddy Claes

    Het siert de homo's en allochtonen dat ze niet meewerken aan een programma om zichzelf belachelijk te laten maken voor het oog van gans Vlaanderen, ik zou alleen aan zo'n programma deelnamen als er minstens een vergoeding van één miljoen euro zou tegen over staan

  • Eddy Vervaet

    Tijd voor verandering,of het programma is ten dode opgeschreven...

Lees meer