VTM

Cathérine Moerkerke keert terug naar 'VTM Nieuws'

Ruim zes jaar nadat Cathérine Moerkerke (42) als anker stopte bij 'VTM Nieuws' keert ze terug. Ze zal zowel 's middags als 's avonds te zien zijn. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De voorbije jaren focuste de journaliste op reportagewerk voor onder meer 'Telefacts', en ze maakte voor VTM ook de reeksen 'CATHéRINE' en 'Moerkerke en de mannen'. "Cathérine heeft de voorbije jaren een erg mooi journalistiek parcours gereden, maar we willen haar nu weer inzetten als nieuwsanker. Freek Braeckman is druk in de weer met repetities voor 'Beat VTM' en Birgit Van Mol heeft de handen vol met Rode Neuzen Dag. Dat zorgt voor extra druk op de schema's van onze nieuwsankers. Cathérine is dus meer dan welkom in ons ankerteam", zegt hoofdredacteur Klaus Van Isacker. Moerkerke startte in 2004 bij VTM en presenteerde aanvankelijk het laatavondnieuws. Midden 2006 nam ze ook de presentatie van 'Telefacts' over. "Cathérine staat voor straffe journalistiek en heel veel empathie", zegt Van Isacker. "We werken nu aan onze verhuis naar onze nieuwe studio in Antwerpen. We zullen zien welke plaats zij daar kan innemen.”

De terugkomst van Moerkerke komt er na het vertrek van Elke Pattyn, die vorige maand moest opstappen bij de VTM-nieuwsdienst. Ze had op dat moment 15 jaar bij VTM gewerkt. Pattyn kwam vorig jaar in woelig water terecht toen ze betrokken geraakte in een conflict tussen toenmalig ‘VTM Nieuws’-hoofdredacteur Nicholas Lataire en directeur nieuws Kris Hoflack. 

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Ardenois

    Misschien kan ze de kwaliteit van het nieuws wat opkrikken!

  • etienne vijverman

    eigenlijk moest de ene plaats maken voor de andere

Lees meer