Actrice Kate Walsh speelt de moeder van Hannah Baker in de serie.
Getty Images Actrice Kate Walsh speelt de moeder van Hannah Baker in de serie.

Controversiële Netflix-serie '13 reasons why' krijgt waarschijnlijk tweede seizoen

Er wordt al een paar weken gewerkt aan het script van een tweede seizoen van de Netflix-serie '13 Reasons Why'. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van bronnen bij het bedrijf.

De streamingdienst zou dicht in de buurt zijn van een deal voor een tweede reeks van de populaire show waarin zelfmoord onder tieners wordt besproken. De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek en geproduceerd door onder meer Selena Gomez, vertelt het verhaal van de 16-jarige Hannah Baker die zelfmoord pleegt. Net voor haar zelfmoord legde ze haar verhaal vast op cassettebandjes, die ze achterliet voor elke klasgenoot die iets te maken had met haar cruciale beslissing.

'13 Reasons Why' kreeg veel lof, maar er was ook controverse over de beslissing van de producenten om Hannah's zelfmoord uitgebreid in beeld te brengen. "Dat was een bewuste keuze", liet seriebedenker Brian Yorkey vorige maand weten aan The Hollywood Reporter. "We wilden laten zien dat zelfmoord rommelig en lelijk is, en erg pijnlijk. Er is niets vreedzaam of moois aan. Het is verschrikkelijk om te doorstaan en vreselijk voor de naaste familie die iemand die zelfmoord pleegt achterlaat. We willen daar een eerlijk beeld van weergeven."

Indien u vragen hebt over zelfdoding kunt u terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Lees meer