Disney+ start vanaf 12 november officieel, maar Nederlanders kunnen nu al kijken.
AFP Disney+ start vanaf 12 november officieel, maar Nederlanders kunnen nu al kijken.

Dan toch nog voor Apple TV: Nederlanders kunnen vanaf vandaag als eersten ter wereld naar Disney+ kijken

Concurrenten als Netflix, Apple TV+ en Telenet Play kunnen hun borst natmaken. De nieuwe streamingdienst van Disney, Disney+, is vanaf vandaag namelijk al te gebruiken in Nederland. Gebruikers kunnen de dienst tot 12 november gratis uitproberen. Nederland is het eerste land ter wereld dat toegang krijgt tot de app.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Nederland één van de eerste landen zou zijn waar Disney+ zou worden uitgerold. Maar waar eerst verwacht werd dat die periode om 12 november zou starten (zoals in de andere testlanden: de VS en Canada), blijkt Nederland bijzondere voorrang te krijgen. Het is het enige Europese land dat mag deelnemen aan de proefperiode.

Wie zijn proefperiode niet opzegt in november betaalt vanaf dan 6,99 euro per maand of 69,99 per jaar voor een abonnement. Abonnees krijgen voor dat bedrag de beschikking over reclamevrije films, series en andere programma’s van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De dienst biedt abonnees niet alleen toegang tot de uitgebreide filmbibliotheek van Disney en dertig seizoenen van ‘The Simpsons’, maar het zal ook de plek zijn waar de nieuwste films van Disney te streamen zijn, zoals ‘Captain Marvel’, ‘Avengers: Endgame’, ‘Aladdin’, ‘Toy Story 4', ‘The Lion King’, ‘Maleficent 2', ‘Frozen 2' en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. Er zal tevens ook een nieuwe live action-remake van ‘Lady En De Vagebond’ te zien zijn, die exclusief op het Disney+-platform wordt vrijgegeven.

Wanneer de dienst naar België komt, is nog onduidelijk. The Walt Disney Company hint naar een release in het voorjaar van 2020. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joris van vlaenderen

    zolang ik niet altijd en overal kan kiezen uit alle programma's wereldwijd, zal apple, netflix, amazon, disney, hbo, e.a. geen geld van me krijgen!

  • Brecht Declercq

    Er zal wel een bepaald publiek voor zijn maar Disney+ zal nooit Netflix niet vervangen.

Lees meer