4
VIER

Exclusief voor abonnees

De gevangenisdirecteurs uit ‘Ooit Vrij’ over het leven achter tralies: “Gedetineerden respecteren ons. Ze weten dat wij vaak over hen beslissen”

Negen op de tien gedetineerden in ons land zijn mannen, en toch worden negen van de zestien Vlaamse gevangenissen geleid door een vrouw. “Wij zijn geen harde tantes, maar bakenen wel duidelijk de grenzen af”, zeggen Hilde Guffens (56) en Sofie Vantomme (35), bekend van ‘Ooit Vrij’ op VIER.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robin Verheyden

    Het is inderdaad zo dat iedereen die er als penitentiair beambte heeft gewerkt daar boeken over kan schrijven. Zowel over de spelletjes van de gedetineerden (om de tijd te verdrijven) als over de naïviteit en onwetendheid (van wat er daadwerkelijk op de secties gebeurt) van de directie.

  • Ludwig Vanden Boer

    Het zijn dan ook de enigen waar ze respect voor hebben, dezen die macht over hem kunnen uitoefenen.

Lees meer