rv

Deze 5 topfilms kan je dit weekend gratis bekijken

Wie voorlopig geen plannen heeft voor dit weekend, houdt dat misschien beter zo, want het TV-aanbod is opnieuw om van te smullen. Geen zin om een film te huren? Geen probleem, want onze eigen Vlaamse zenders hebben enkele topfilms voor jou in petto. Wij hebben vijf toppers voor jou geselecteerd.

De beste Jim Carrey

"Als je de waarheid vertelt, moet je nooit iets onthouden", zei Mark Twain ooit. Wel, je geheugen trainen kan ook geen kwaad, zeker omdat liegen soms heel goed van pas komt. 'Liar Liar' bewijst dat je leven snel in een hel verandert als je niet meer kan liegen.  

Jim Carrey speelt in 'Liar Liar' de pannen van het dak als virtuoos leugenaar en advocaat die alle moeilijke situaties van zich afschudt met zijn leugens. Maar wanneer zijn zoontje bij het uitblazen van zijn verjaardagskaarsjes wenst dat zijn papa een volledige dag niet kan liegen, moet hij plots als eerlijk man door het leven.

'Liar Liar', vanavond om 21.40 uur op VTM.Bikkelharde misdaad

Wie echt helemaal wil ontstressen en alle beslommeringen van zich wil laten afglijden, stemt best niet af op 'Cidade de Deus'. Dit Braziliaanse drama over de bikkelharde criminaliteit in Rio de Janeiro, grijpt je bij de strot.  

Wie in de criminele Jacarepaguá-buurt van Rio woont, mag van geluk spreken als hij ouder dan 16 wordt. Achtjarigen die drugs dealen, kinderen die moorden en vermoord worden, niemand kijkt er nog van op. Buscapé wil uit de wijk ontsnappen, maar weer niet hoe. Niemand wil immers een 'boefje' uit de Stad van God.

'Cidade de Deus', vanavond om 21.00 uur op Canvas.Zo maken ze geen romcoms meer

Wil een romantische komedie genomineerd worden voor een Oscar, dan moet die wel van heel goeden huize komen. De oude knarren van de 'Academy' zweren immers bij zware drama's. Toch slaagde 'Sleepless in Seattle' erin twee nominaties in de wacht te slepen, en niet voor de minste categorieën: Beste scenario en Beste muziek.  

Tom Hanks moet maar naar een film kijken of de prent wordt genomineerd voor een Oscar. Dat was ook het geval bij 'Sleepless in Seattle', maar dat had veel te maken met de chemie tussen hem en Meg Ryan en met het fantastische verhaal.  

Weduwnaar Sam (Tom Hanks) stort zijn hart uit bij een radiopsychiater voor duizenden luisteraars, onder wie Annie (Meg Ryan), die net verloofd is met haar vriend Walter. Een heerlijke romcom in het verrassend romantische Seattle.

'Sleepless in Seattle', vanavond om 21.30u op VIJF.Topkomedie

Melissa McCarthy, bekend van 'Bridesmaids' en de vrouwenversie van 'Ghostbusters', is wellicht een van de grappigste actrices van het moment, zo niet de grappigste. Maar ook Sandra Bullock weet zich aardig uit de slag te trekken in komedies. 'The Heat' is bijwijlen hilarisch.

De arrogante Sarah (Bullock), nochtans een fantastische FBI-agente, ligt niet zo goed bij haar collega's. Wanneer ze een promotie misloopt, probeert zich weer in de kijker te werken met een belangrijke drugszaak. Maar dan moet ze wel zien samen te werken met Shannon, haar absolute tegenpool die geweld en chaos niet schuwt.

'The Heat', zaterdag om 20.45 uur op VTM.Telefooncelthriller

Colin Farrell die anderhalf uur vastzit in een telefooncel terwijl Kiefer Sutherland hem danig op de zenuwen werkt. Gooi daar nog eens Forest Whitaker bij en je hebt een topfilm.

Het concept is enigszins verouderd, want wie gebruikt nu nog een telefooncel, maar op spanning staat gelukkig geen leeftijd.

Farrell speelt Stuart Shepard die altijd een telefooncel gebruikt om zijn minnares te bellen. Wanneer de telefooncel plots begint te rinkelen en Stuart besluit op te nemen, verandert zijn dag in een nachtmerrie. Kiefer Sutherland zit namelijk aan de andere kant van de lijn en hij dreigt ermee Stuart neer te schieten als hij inhaakt.

'Phone Booth', zaterdag om 20.25 uur op 2BE.Lees meer