Disney breekt streamingrecord van Netflix.
HLN/Disney/Netflix Disney breekt streamingrecord van Netflix.

Disney’s nieuwe ‘Star Wars’-reeks stoot ‘Stranger Things’ van de troon in streamingoorlog

De nieuwe ‘Star Wars’-reeks van Disney+, ‘The Mandalorian’, is nog maar pas uit. Toch doet ze het in de VS al beter dan de Netflix-hit ‘Stranger Things’. 

Disney’s ‘The Mandalorian’ is de best bekeken streamingreeks in Amerika. Dat record stond tot nu toe op naam van Sciencefiction-reeks ‘Stranger Things’ bij concurrent Netflix. Dat blijkt uit een onderzoek van Parrot Analytics. Zo’n onderzoek is nodig, want Netflix geeft normaal gezien nooit kijkcijfers vrij. De onderzoekers baseren zich op het engagement van fans, de vraag naar een serie, en uiteraard ook het aantal kijkers. Men kon daardoor concluderen dat er een nieuwe kampioen in het streaminglandschap is opgedoken.

‘Stranger Things’ was 21 weken lang de meest gestreamde reeks in Amerika, maar gezien ‘The Mandalorian’ slechts één aflevering per week aanbiedt in plaats van alle afleveringen tegelijkertijd, zal de populariteit van de serie waarschijnlijk veel langer aanhouden. 

Die populariteit is op dit moment grotendeels toe te schrijven aan de hype rond ‘baby Yoda’, het schattige wezentje dat een eigen leven is gaan leiden op het internet. Disney is niet van plan om dat momentum voorbij te laten gaan, en bestelde alvast een karrenvracht aan merchandise om de show nóg meer in de spotlights te zetten. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Feline Noé

    Als Netflix geen kijkcijfers vrij geeft, kunnen ze dat dan ook onmogelijk vergelijken. Bovendien is Disney+ nog maar beschikbaar in 4 landen, dus wereldwijd succes kunnen ze niet beweren. En Stranger Things is tenminste een nieuwe originele succesverhaal i.p.v. een uitgemelkte koe van 42 jaar.

  • Kelly Verlinden

    Zeer goede serie, beter dan de films zelfs.

Lees meer