VRT

Exclusief voor abonnees

Eén-documentaire ‘DNA Nys’ wekt ergernis op: “Als Thibau wereldkampioen wordt, gaan er veel vloeken”

‘DNA Nys’. Da’s wielerheroïek en gemoedelijke tv tegelijk. En toch wordt er ook tandenknarsend naar de Één-documentaire gekeken, zo blijkt deze week in Dag Allemaal. Concurrenten van Thibau Nys (16) voelen zich in de schaduw gezet, en her en der wordt geopperd dat Sven (42) z’n enige zoon te hard pusht. Ook Thibaus mama Isabelle is ontevreden, maar zij moet volgens Svens familie “niet zo dramatiseren”.

Het ziet ernaar uit dat de VRT de carrière van de jonge Thibau Nys nog enkele jaren op de voet zal volgen. In de eerste reeks van ‘DNA Nys’ zagen we de toen nog 15-jarige Thibau z’n eerste stappen zetten in het serieuzere crosswerk. Met ruime aandacht voor de invloed van papa Sven uiteraard, die z’n gedoodverfde troonopvolger tijdens elke stap begeleidt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nu, tijdens het vervolg, zien we hetzelfde stramien. Een fiere vader, die z’n veldritrecords naast die van zijn talentvolle zoon legt. En mama Isabelle, die ook haar zoon aanmoedigt, maar hem toch ook geregeld herinnert aan het leven naast de sport. En dat zorgt voor wrijvingen, nú al.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Luyten

    Nys zal de geschiedenis ingaan als "den Hollander".

  • Marco Latent

    Zijn vader geeft tips maar het is de kleine Nys die altijd maar meer wil fietsen, nieuwe trucs uithalen, de lat hoger leggen. HIJ wil zelf zijn vader altijd overklassen. HIJ wil tijdens ritjes samen met zijn vader altijd van hem winnen. HIJ wil het palmares van zijn vader verbeteren. En hopelijk lukt hem dat ook maar het mag niet DE motivator zijn voor Thibau want dan is de kans groot dat het fout loopt.....in het kopke.

Lees meer