VRT

Exclusief voor abonnees

Eén-documentaire ‘DNA Nys’ wekt ergernis op: “Als Thibau wereldkampioen wordt, gaan er veel vloeken”

‘DNA Nys’. Da’s wielerheroïek en gemoedelijke tv tegelijk. En toch wordt er ook tandenknarsend naar de Één-documentaire gekeken, zo blijkt deze week in Dag Allemaal. Concurrenten van Thibau Nys (16) voelen zich in de schaduw gezet, en her en der wordt geopperd dat Sven (42) z’n enige zoon te hard pusht. Ook Thibaus mama Isabelle is ontevreden, maar zij moet volgens Svens familie “niet zo dramatiseren”.

Het ziet ernaar uit dat de VRT de carrière van de jonge Thibau Nys nog enkele jaren op de voet zal volgen. In de eerste reeks van ‘DNA Nys’ zagen we de toen nog 15-jarige Thibau z’n eerste stappen zetten in het serieuzere crosswerk. Met ruime aandacht voor de invloed van papa Sven uiteraard, die z’n gedoodverfde troonopvolger tijdens elke stap begeleidt.

Nu, tijdens het vervolg, zien we hetzelfde stramien. Een fiere vader, die z’n veldritrecords naast die van zijn talentvolle zoon legt. En mama Isabelle, die ook haar zoon aanmoedigt, maar hem toch ook geregeld herinnert aan het leven naast de sport. En dat zorgt voor wrijvingen, nú al.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Luyten

    Nys zal de geschiedenis ingaan als "den Hollander".

  • Marco Latent

    Zijn vader geeft tips maar het is de kleine Nys die altijd maar meer wil fietsen, nieuwe trucs uithalen, de lat hoger leggen. HIJ wil zelf zijn vader altijd overklassen. HIJ wil tijdens ritjes samen met zijn vader altijd van hem winnen. HIJ wil het palmares van zijn vader verbeteren. En hopelijk lukt hem dat ook maar het mag niet DE motivator zijn voor Thibau want dan is de kans groot dat het fout loopt.....in het kopke.

Lees meer