Frank Deboosere
VRT Frank Deboosere

Eén zendt twee keer hetzelfde weerbericht uit: "Een vervelende vergissing"

Verbazing alom na het journaal van 18u op één vanavond. Frank Deboosere kondigde namelijk opnieuw een storm met code oranje aan voor vannacht. Niet alleen de storm bleek hetzelfde, het hele weerbericht was identiek aan dat van gisteravond. "Een vervelende vergissing" reageert een woordvoerder van de VRT.

Enkele aandachtige kijkers was het niet ontgaan. Het weerbericht na het 18u journaal op één was identiek aan dat van gisteren. "Dit meen je niet. Op @een zenden ze het #vrtweer van gisterenavond uit. 1 #storm was blijkbaar nog niet erg genoeg" zegt kijker Ward Bruggeman op Twitter.

"Het is een vervelende vergissing", reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "Elk programma dat wordt uitgezonden krijgt bij ons een specifiek nummer waar de beelden aan gekoppeld worden. Dat gebeurt kort voor de uitzending. Door een vergissing werd dit keer het beeldmateriaal van gisteren aan het programmanummer gekoppeld en leek het dus alsof Frank Deboosere exact dezelfde storm van gisteren aankondigde. Een vervelende vergissing die ondertussen al opgelost is."

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Georges Vande Velde

    VRT is specialist in herhalingen, reeds 15 jaar de kampioenen ! De “Ze(ver)vende dag is ook een triestige bedoening geworden. Het politiek gezever vult tegenwoordig de zendtijd om nog niet van het muzikale deel van de 7edag te spreken , wat een rommel.

  • Gerard Braeckmans

    Binnenkort kunnen we misschien op het nieuws zien dat de amerikanen irak binnenvallen.

Lees meer