4 Frances Lefebure
VTM Frances Lefebure

Exclusief voor abonnees

Emotionele Frances Lefebure in tweede seizoen ‘Make Belgium Great Again’: “Na de dood van mijn moeder ben ik de best mogelijke versie van mezelf geworden”

Heilige Frances, Patrones van de Barhmartige Zielen… ze gruwt er een beetje van. “Dat legt zoveel druk op mijn schouders”, zegt Frances Lefebure (31). Sinds enkele weken vliegt ze er weer vol enthousiasme in om Belgium opnieuw great te maken, op zondagavond voortaan. “Als ik eens egoïstisch mag zijn en iets voor mezelf kiezen, zou ik meer uren in een dag willen. Zodat ik wat meer rust in mijn hoofd kan vinden, want het jongste half jaar ben ik in overdrive aan het gaan.”

We hebben voor het interview afgesproken in het Shoppingcenter Zuid in Gent waar Frances met haar ploeg nieuwe reportages voor ‘Make Belgium Great Again’ aan het draaien is. “Iets rond het thema micro-agressie jegens holebi’s”, zegt ze in haar sappige Gents accent. “Op straat worden ze toch nog dikwijls geconfronteerd met geweld, of met starende blikken. Maar bij hetero’s is dat geen probleem. Dus laten wij vandaag kinderen heterokoppels aanspreken: ‘Zeg, doe eens zoiets niet!’ Iedereen mag zichzelf zijn, maar alleen binnenskamers… dat willen we aanpakken.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • VITAL OP DE BEECK

    Zalige vrouw. Super.

Lees meer