Bill Clinton en Monica Lewinsky
Photo News Bill Clinton en Monica Lewinsky

Gênant slippertje van Bill Clinton komt vanavond op de buis in ‘The Clinton affair’

Hoe vaak Bill Clinton ook beweert dat hij geen “sexual relations with that woman” had, het blijft één van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis. Dat men het de oud-president nooit zal laten vergeten blijkt nogmaals uit ‘The Clinton Affair’, een documentaire die we vanavond kunnen bekijken op Canvas. 

“That woman” is uiteraard Monica Lewinsky, een voormalige stagiaire van het Witte Huis, die een affaire gehad zou hebben met president Clinton. Gezien Bill uiteraard al getrouwd was met Hillary, die later zelf een gooi zou doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten, werd daar erg op neergekeken. Het werd zo gênant dat het Bill bijna zijn presidentschap kostte. 

‘The Clinton Affair’, gemaakt door Oscarwinnaar Alex Gibney en Emmy-winnares Blair Foster, bestaat uit vier delen, waarvan het eerste vanavond wordt uitgezonden. De reeks zal ook te bekijken zijn via het online platform VRT NU. 

‘The Clinton Affair’, 15 oktober om 23u op Canvas

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Van Den Bergh

    Ironisch dat deze reeks nu op tv is. Want wat Clinton deed is peanuts in vergelijking met wat Trump allemaal uitvreet. En Clinton hebben ze daadwerkelijk proberen af te zetten. Het is zoals in de eerste aflevering gezegd word, als de democraten de verkiezingen verliezen zijn ze tekeurgesteld. Maar als de republikeinen verliezen zijn ze woedend en moet die democraat zo snel mogelijk onderuit gehaald worden.

  • wim CLAES

    een affaire kan je dat echt niet noemen, wat hand- en spandiensten, mond tot mond reclame? hij zou zich moeten doodschamen, ik vind hem erger dan trump, hoeveel mentale gevallen zijn daar eigenlijk al president geworden?

Lees meer