Gers Pardoel tijdens 'Liefde voor Muziek'.
Medialaan Gers Pardoel tijdens 'Liefde voor Muziek'.

Gers Pardoel: "Vlaamse fans zijn te gek"

"Ik schreef alle liedjes in twee dagen en pakte pas de avond voor vertrek snel mijn koffer." Gers Pardoel begon zonder de minste verwachting aan 'Liefde Voor Muziek', maar kroont zich met zes noteringen in de top-100 van iTunes tot absolute revelatie. Vanavond wacht - geloof ons - nummer zeven met een geniale versie van 'Anne' van Clouseau. "Ik wilde absoluut dat nummer."

Aanvankelijk werd gefluisterd dat Tourist LeMc voor hiphop zou zorgen in deze all stars-versie van 'Liefde Voor Muziek', maar uiteindelijk kozen de makers voor Gers Pardoel. Een meesterzet, zo blijkt. Want de Nederlandse rapper kruidde het programma vanaf de start met pittige songs en nestelt zich met zowat elk nummer in de Vlaamse iTunes Top 100. "Is dat echt?", klinkt het oprecht verbaasd. "Da's wel leuk natuurlijk, maar laat me duidelijk zijn: voor mij was het absoluut niet de bedoeling iets met dit programma te verwezenlijken. Ik wil gewoon muziek maken. Dat is mijn grote passie, daar ben ik elke seconde mee bezig. Maar ik merk het effect wel." (grijnst) "Vorige week stond ik in Arendonk, en het was een gekkenhuis. Echt niet normaal. Iedereen zong mee. Bij het einde van mijn laatste nummer voelde ik gewoon dat het nog niet klaar was en toen nam het publiek helemaal over. Echt te gek."

Lees het hele gesprek met de Nederlandse zanger in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels

Lees meer