De eerste aflevering van ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ vliegt de senioren naar -wauw- Dallas.
VTM De eerste aflevering van ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ vliegt de senioren naar -wauw- Dallas.

GEZIEN. ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’: “Een heet ijzer tegen de bil”

Terwijl de jeugd betoogt voor het klimaat, draaien senioren er hun hand niet voor om, om op kosten van VTM hun ecologische voetafdruk te vergroten. In ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ mogen acht oudjes vijf weken lang op wereldreis. Om zichzelf te verbazen en om de kijker te tonen waartoe tachtigers in staat zijn. Alsof iemand daar nog aan twijfelt. Er zijn tegenwoordig 100-plussers die leniger zijn dan de gemiddelde couch potato van 33.

Ogen op steeltjes, toen de eerste bestemming en tevens het decor van hun favoriete feuilleton zich voor hun voeten uitrolde en ze als een koor kaduke fluitketels de begintune van ‘Dallas’ meeneurieden. Het ijs was al gebroken nog voor Olga Leyers een beha kon aantrekken. “Hedde gij een madam thuis?”, peuterde de 79-jarige Mariette bij Vital (82). “Tis een meneerken? Da geeft ni, de zoon van mijn zuster haar dochter is ook een homooken en blij dat hij ervoor uitgekomen is.” De lachsalvo’s in de huiskamers gingen zonder twijfel de hoogte in.

Tv-makers willen tegenwoordig allemaal op reis met mensen die zichzelf blijven. Ze laten hen grenzen verleggen, obstakels overwinnen waar vooral de kijker zich beter bij moet voelen. Vatbare doelgroepen een golden ticket aanreiken met als doel aandoenlijke tv te extraheren, sta me toe daarop af te knappen. Ongeacht hoe hard Vlaanderen deze oudjes in de armen sluit, ze zijn net zoals die schattige kalfjes op het einde die sans pitié een heet ijzer tegen de bil kregen: gebrandmerkt vee voor den teevee.

★★☆☆☆

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marie-Claire Robijns

    Inderdaad, het is totaal respectloos om deze mensen voortdurend ‘de oudjes’ te noemen. Niet te geloven dat dit nog mogelijk is in deze tijd. Enerzijds worden ze ‘oudjes’ genoemd en anderzijds worden ze aangesproken als kleuters, net zoals dat in de meeste rusthuizen gebeurt. Dit zijn 80 plussers die niet dement zijn, dus behandel hen aub als normale mensen !

  • piet devlieger

    Uitlach-tv, inderdaad. Moet dat nu echt ?

Lees meer