in ‘Hanne danst’ krijgt VRT-journaalanker Hanne Decoutere één jaar de tijd om als prima ballerina op te treden met een gerenommeerd balletensemble.
© VRT - 2019 in ‘Hanne danst’ krijgt VRT-journaalanker Hanne Decoutere één jaar de tijd om als prima ballerina op te treden met een gerenommeerd balletensemble.

GEZIEN. ‘Hanne danst’: “Vet je kuiten maar in, Stef Wauters”

Een droomfabriek voor nieuwsankers. Dat zoiets maar geen vaste prik wordt. Voor je ’t weet zien we Stef Wauters ‘Mission Impossible’-gewijs de Burj Khalifa beklimmen. Wat een contrabeweging, ook. Al die jaren mediatraining waarin werd geleerd om vooral geen emoties te tonen: hoppa in de vuilbak. Al krijgt men een anker niet op 1, 2, 3 gelicht. Hanne deed aan auto-correctie toen ze per ongeluk ‘struggelen’ zei, maar ‘worstelen’ bedoelde en pas halverwege de eerste aflevering kon ze ‘u’ voor ‘ge’ verruilen. 

Dat er in het statueske, immer nuchtere anker een dansbeest schuilt, mocht dan voor velen een verrassing zijn, een blik op haar mismeesterde tenen toonde dat Hanne wel degelijk heeft geleden voor haar passie. Helaas sloegen haar ouders die droom op haar twaalfde aan diggelen. Wat duidelijk nog steekt.

‘Hanne danst’ serveert een klassiek underdogverhaal zoals Eén destijds ‘Witte Raven’ had. Hoewel ik doorgaans wel fan ben van dat soort programma’s, is Hanne geen witte raaf. Ze is gepekt en gevederd, lenig als een kat en vlijtig als een mier. De omstandigheden zijn dus iets te ideaal om als kijker beklijfd te blijven kijken.

Tuurlijk gaat ze verbluffen. Mogelijk doet ze kijkers zelfs teruggrijpen naar dromen die zij ooit hebben laten schieten. Al zullen zij die niet verwezenlijken door voor tv te hangen, laat ons ook daar eerlijk in zijn. Trouwens, als er morgen geen volk meer voor de buis zit, schiet ik vooral mezelf in de voet. Dat in acht genomen: vet je kuiten maar in, Stef Wauters.

★★☆☆☆

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Ik ben verlekkerd op zulke programma's! Meer van dat! Weg met die films!

  • Hannelore Kins

    Dan krijgt de luizenmoeder een 4 en dit maar een 2, onbegrijpelijk

Lees meer