2 De Mini Playbackshow met presentator Henny Huisman was van 1985 tot 1998 te zien op de Nederlandse tv.
anp De Mini Playbackshow met presentator Henny Huisman was van 1985 tot 1998 te zien op de Nederlandse tv.

Henny Huisman presenteert vanavond eenmalig Mini Playbackshow

Wie vanavond zin heeft in een ultieme nostalgische afspraak met de eighties, moet snel naar Rotterdam. Henny Huisman presenteert eenmalig nog eens zijn Mini Playbackshow. Niet op tv, maar in concertzaal Annabel.

De Mini Playbackshow was ook in Vlaanderen in de jaren 80 erg populair. VTM was er nog niet, waardoor half Vlaanderen massaal naar de Nederlandse tv keek als alternatief voor BRT 1. De makers wisten dit en selecteerden geregeld Vlaamse kandidaatjes. Het gebeurde zelfs dat zij de Nederlandse concurrentie met kop en schouders overtroffen en huiswaarts keerden met de  grote beker.

Volgens de organisatoren van het feest is er plaats voor tien teams. Zij mogen een nummer naar keuze playbacken. "Het leukste zou natuurlijk zijn als de teams zich ook passend verkleden op het nummer".

Aanmelden kan door een bericht achter te laten op de facebookpagina van poppodium Annabel.

De playbackshow begint om 23 uur. Toeschouwers zijn ook welkom. Een kaartje kost 2,50 euro. Voor de deelnemers liggen consumptiemunten klaar.

In de jaren 90 maakte VTM een eigen versie van de Mini Playbackshow met Bart Kaëll als presentator. Henny Huisman ging op de commerciële Nederlandse tv verder, en stopte uiteindelijk in 1998 met het programma.

2 Henny Huisman (65), foto uit 2014.
ANP Kippa Henny Huisman (65), foto uit 2014.

Mini playbackshow, met Henny Huisman uit het jaar 1987

Video fragment van de playbackshow, met Henny Huisman uit het jaar 1987.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels