VTM

Hiphop ontmoet ballet in 'Dance As One'

In de derde auditieaflevering van 'Dance As One' strijden opnieuw vier danscrews voor een ticket. The Movement Theory uit Brussel danst experimentele hiphop met een twist, want hun danspasjes stalen ze uit de balletwereld. 

Ook het Aira Ensemble uit Heverlee weet met ballet te verbazen, zij het in de neoklassieke vorm. "Synchroon een pirouette doen is héél moeilijk. Je moet in de ruimte kijken en soms ook gewoon een beetje geluk hebben", zegt jurylid Jan Kooijman. De Nederlandse crews beloven het hun Vlaamse collega's niet makkelijk te maken in de derde auditieshow. De Frisian Cheer Stars stunten op het podium met cheerleading van het hoogste niveau. Letterlijk dan, want de dansers klimmen tijdens hun auditie naar het dak van de studio. De dansers van T.A.O.L. willen ten slotte bewijzen dat zelfs een brand in hun repetitieruimte hen niet klein kan krijgen. "Niemand krijgt ons kapot", klinkt het unaniem.

'Dance As One', vanavond om 20.35 uur op VTM.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer