VTM

Jan Leyers geeft Bart Kaëll kippenvel met zijn westernversie van de ‘Marie-Louise’: dit was ‘Liefde Voor Muziek’

In de eerste aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ stond Bart Kaëll centraal. Voor de artiesten hits genoeg om uit te kiezen. Hits die door iedereen luidkeels worden meegezongen. “Ik hoop dat de ziel van mijn liedjes behouden blijft”, trapte hij de avond af. 

Jan Leyers heeft de eer de avond af te trappen. Hij neemt ‘De Marie-Louise’ onder handen. Bart wist van het origineel onmiddellijk dat het een hit ging worden en denkt hetzelfde van de versie van Jan. Die maakt er een nostalgische westernversie van die Bart onmiddellijk tot tranen beweegt.

Raf Walschaerts en zijn broer Mich serveren Bart op hun Kommil Foo-wijze heeft ‘1000 Terrassen in Rome’. Hun doel is Bart eerst te doen lachen en dan te ontroeren met een ode aan de liefde.

Laura Tesoro brengt een interpretatie van ‘Sprakeloos’, omgedoopt tot ‘Sabotage’.

Stef Kamil Carlens zet een ongelofelijke versie neer van ‘La Mamadora’, één van Barts lievelingsnummers. “Het kindje wordt terug geboren met een heel nieuwe dimensie”, vertelt Bart sprakeloos. 

Bart en zijn partner Luc Appermont zijn ooit 4 dagen uit elkaar geweest. Na die periode nam hij een lied op: ‘Het Regent In Mijn Hart’. “Ik ga proberen niet te wenen”, aldus Bart. Ilse zingt voor één keer in het Nederlands.

Wat Milow met de klassieker ‘Zeil Je Voor Het Eerst’ heeft gedaan, is al op verschillende radio’s te horen. Hij maakte er – samen met Ilse DeLange als backing vocal – ‘Sleeping Bag’ van. 

Bart zelf sluit zijn aflevering af met ‘Annelies uit Sas van Gent’ van Louis Neefs, om alle getalenteerde mensen wiens carrière niet echt van de grond komt een hart onder de riem te steken.

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rudy verlinden

    Kommil foo is cultuur op eenzame hoogte ....wat een klasse

  • Peter De Blieck

    Hopeloos slecht programma met "ik wil wel maar ik kan niet artisten..."

Lees meer