Jeremy Clarkson
PHOTO_NEWS Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson krijgt nieuw contract

Jeremy Clarkson blijft nog zeker tot 2018 aan bij de Britse omroep BBC. The Mirror schrijft dat de presentator op het punt staat om een driejarig contract te tekenen. Hij zou de komende jaren 12 miljoen pond (14,8 miljoen euro) gaan verdienen. "We vinden het allemaal geweldig dat het programma na 2015 nog drie jaar blijft", laat een bron aan de krant weten.

Mede-presentatoren Richard Hammond en James May zouden ook bezig zijn met onderhandelingen. "Alle Top Gear-kijkers van over de hele wereld vinden Jeremy geweldig. Het is absoluut niet aan de orde dat het programma gemaakt zal worden zonder hem. Daarom is de omroep in een vroeg stadium met hem gaan praten."

Eerder deze maand kreeg de presentator nog een laatste waarschuwing van de omroep. Clarkson kwam namelijk in opspraak omdat hij tijdens opnamen een rijmpje met een racistisch element zou hebben gemompeld. De 54-jarige autoliefhebber ontkent het woord te hebben gebruikt, maar hij heeft zich toch verontschuldigd in een videoboodschap.

Lees meer