Loïc Van Impe.
VTM Loïc Van Impe.

Exclusief voor abonnees

Jongen die geen kok mocht worden, krijgt dagelijks kookprogramma op VTM: “Mama zei altijd: ‘horeca is een veel te harde stiel’”

Als hij maar geen kok wordt, dacht zijn mama. En ze verbood zoonlief om in haar eigen voetsporen en die van zijn vader te treden. Maar kijk: vanaf het najaar wordt Loïc Van Impe (25) de vaste tv-kok van VTM, de kerel die in opvolging van Sandra Bekkari de concurrentie moet aangaan met Jeroen Meus. “Als kleuter leerde ik mijn klasgenootjes al hoe ze snel en efficiënt een hardgekookt ei konden pellen.”

19 jaar was Loïc Van Impe toen hij in The Taste (VTM) Gert De Mangeleer naar adem deed happen. Hij had de driesterrenchef een bordje Mechelse koekoek met quinoa van spinazie, aubergine en venkel voorgezet en die was meteen verkocht. Loïc won uiteindelijk de kookwedstrijd niet, maar toch wist iedereen toen al: van deze jongen gaan we nog horen.

In het najaar is het zover. Vanaf dan zal Loïc elke weekdag in de vooravond een kookprogramma presenteren op VTM. “Ik vind het geweldig dat ik binnenkort op televisie mijn ding mag doen”, zegt hij. “Ik ben nooit naar de hotelschool geweest, maar heb alles geleerd van mijn ouders, het internet en vooral: van televisie. Ik noem mezelf ook geen chef, maar de eerste tv-opgeleide kok.”

- Hoe komt het dat je geen koksdiploma hebt behaald?

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen00uren00minuten00seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric volders

    Ja idd horeca is zwaar maar als je twee werkende handen hebt dan kom je er wel niet de gemakkelijkste weg zoeken das ook uit daging

  • Jo Hendrik

    Ik wens hem alle succes want een kook programma moet over koken gaan en niet constant gebabbel over Omega 3, Dieet lessen, nootjes, smoothies en dat ander dagelijkse gezever

Lees meer