2
Powned

Journalist krijgt slaag na rel over foutparkeren

Danny Ghosen, verslaggever van de Nederlandse publieke omroep PowNed, is gistermiddag mishandeld door een lokale medewerker van de Angolese ambassade in Den Haag. De journalist van het nieuwsprogramma PowNews kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Gisteren meldde de nieuwssite GeenStijl dat de Angolese ambassadeur zelf de verslaggever te lijf was gegaan.

Nadat de PVV, de vrijheidspartij van Geert Wilders, gisteren in de Tweede Kamer voorstelde om foutparkerende diplomaten aan te pakken, besloot de omroep om er een item van te maken. Danny Ghosen zag tijdens de opnames op de 'Lange Voorhout' dat vier auto's van diplomaten verkeerd geparkeerd stonden. Toen hij deze Angolese diplomaten hierop aansprak ging het mis en werd hij "echt heel heftig tegen de grond gewerkt", zei PowNed-hoofdredacteur Dominique Weesie.

De verslaggever incasseerde een aantal vuistslagen en liep daardoor een losse tand en pijn aan kaak en oor op. "Danny is best wel een lefgozer, maar hierdoor is hij echt van de kaart," verklaarde Weesie. Ghosen moest naar het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan.

De belager is een lokale medewerker van de ambassade maar heeft geen diplomatieke status, meldde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

Voor het ministerie is de kous af nu er geen diplomaten bij het incident zijn betrokken. Er zijn dan ook geen gevolgen voor de diplomatieke relatie tussen Nederland en Angola. Het is nu aan de politie om de zaak af te handelen. Die kijkt op het moment naar de aangifte, de getuigenverklaringen en het beeldmateriaal van het incident.

"Van journalisten blijf je af", zo luidt de reactie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten op het incident.

2 Danny Ghosen is een tand kwijt en moest naar het ziekenhuis.
Powned Danny Ghosen is een tand kwijt en moest naar het ziekenhuis.

Lees meer