Kan deze maffe theorie van een Simpsons-fan kloppen?

Ligt Homer Simpson eigenlijk al 22 jaar in coma? Met dat boude vermoeden komt Redditgebruiker Hardtopickaname af. Te gek om los te lopen? Luister toch maar eens naar zijn sterke argumenten...

In de aflevering 'Homer The Heretic' uit 1992 vraagt Homer aan God wat de zin van het leven is. Hij zegt dat hij niet wil wachten tot zijn dood om erachter te komen. Waarop God antwoordt: "Kan je niet eens zes maanden wachten?"

Even snel vooruitspoelen naar de episode 'So It's Come To This: A Simpsons Clip Show' die zes maanden later werd uitgezonden. Daarin loopt een van Barts beruchte grapjes stevig uit de hand. Homer belandt in comateuze toestand in het ziekenhuis. "Ik vermoed dat Homer nooit uit de coma raakte", stelt Hardtopickaname. "Hij bevindt zich nog altijd in een vegetatieve toestand en elke aflevering daarna speelt zich af in Homers fantasie."

Deze theorie verklaart meteen ook waarom de personages niet ouder worden naarmate de serie vordert. Want zo herinnert Homer zich hen.

Bizarre plots
Na de 'So It's Come To This'-episode worden de verhaallijnen volgens Hardtopickaname ook meer en meer bizar. Voorbeelden van buitensporigere plots: Homer gaat de ruimte in, directeur Skinner die een bedrieger blijkt te zijn, of Mr. Burns die het monster van Loch Ness vangt. Dat versus Bart die foefelt met een IQ-test, Homer die wil stoppen met drinken, of Lisa die verliefd is op haar leraar, en je snapt het plaatje.

"Dit is de verbeelding van Homer die alle kanten uitgaat", beweert Hardtopickaname op Reddit. "Zonder wereldse beperkingen kan Homers geest de zotste scenario's dromen waarin hij een Grammy wint, zijn vader ruzie maakt met zijn baas voor een ingegraven schat uit de tweede wereldoorlog, zijn vrouw borstimplantaten krijgt, zijn peuterdochter hem redt van de verdrinkingsdood, enzovoort."

D'oh: 1 april
Pikant detail: de stunt van Bart die zijn vader in een coma doet belanden was een... 1 aprilgrap.

Maar wat denk jij? Houdt de argumentatie van de Reddit-gebruiker steek of niet? Laat het ons hieronder weten!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer