Kathy Steenackers uit Over Winnaars
RV Kathy Steenackers uit Over Winnaars

Exclusief voor abonnees

Kathy uit ‘Over Winnaars’ raakte deels verlamd na een herseninfarct: “Sindsdien doe ik gewoon m’n goesting”

Kathy (27) was 24 toen ze door een beroerte zowel haar spraak als de controle over haar rechterzijde verloor. Na drie jaar revalideren is ze nog niet helemaal de oude, maar daarom niet minder gelukkig. En daar zit Koen Wauters, die met haar ging kajakken tussen de walvissen, zeker voor iets tussen.

“Sorry dat ik wat trager praat”, zegt Kathy meteen wanneer we haar ontmoeten. Maar dat -wellicht blijvende gevolg van haar beroerte drie jaar geleden -vergeet je meteen wanneer je de fonkeling in Kathy’s ogen ziet. Dat deze vrouw vol levenslust door het oog van de naald kroop, valt haast niet te geloven. Op 24 oktober 2016, werd ze thuis bij het afdalen van de trap getroffen door een herseninfarct. Die datum staat, naast een klavertje vier en -‘Never give up’, gegrift in het hangertje om haar hals. “Dat is mijn manier om me er altijd aan te herinneren hoeveel geluk ik heb gehad”, zegt Kathy. “Ik had het natuurlijk ook liever níet meegemaakt, maar het is nu eenmaal zo. Ik moet verder.”

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Debrye

    Dit doet me aan mezelf denken aangezien ik dit ook heb doorgemaakt, spraak gaat vlotter, maar raak niet buiten en zit nu in een rolstoel :-(

  • Daphne Depla

    Prachtige en ontroerende reportage. Wat een vrouw!!!

Lees meer