Het Nederlandse team van ‘De Battle’: Najib Amhali en Katja Schuurman, met links presentatrice Lieke van Lexmond
Kim De Hertogh Het Nederlandse team van ‘De Battle’: Najib Amhali en Katja Schuurman, met links presentatrice Lieke van Lexmond

Katja en Najib bedanken voor tweede seizoen ‘De Battle’

Als er een tweede seizoen komt van ‘De Battle’ moeten RTL 4 en de Vlaamse zender Vier op zoek naar nieuwe kandidaten voor hun co-productie. De kans dat Katja Schuurman (44) en Najib Amhali (48) terugkeren in een tweede seizoen lijkt uiterst klein. Ook Gert Verhulst (51) geeft aan dat het goed zou zijn op zoek te gaan naar vervangers.

Gert Verhulst, die zich tijdens de opnames moest laten opereren aan de meniscus, laat weten: "Het zou een goed idee zijn om een eventueel tweede seizoen te maken met nieuwe frisse mensen. Wellicht ben ik toch iets te oud om dit soort dingen te doen."
De twee Nederlanders, Najib Amhali en Katja Schuurman, trainden vijf maanden lang om goed voor de dag te komen tijdens de stunts, show-acts, behendigheidsproeven en breinopdrachten in de studio. "Ik heb me gewoon vergist in hoeveel werk het is”, geeft Naijb toe. “Ik vond het heel leuk om te doen. Het was een uitdaging en ik kwam uit mijn comfortzone, maar de volgende keer zeg ik nee."

Uitdaging
Voor Katja wordt het steeds moeilijker om nog een uitdaging te vinden die ze in haar tv-carrière nog niet heeft afgevinkt. "Ik heb in mijn BNN-tijd al best veel gedaan tijdens ‘Try Before You Die’ en ‘Katja versus Bridget’. Elke keer moest ik iets in korte tijd leren. Hartstikke leuk want ik hou van uitdagingen en ben fanatiek. Maar ik vind het nu leuk om nu ook andere programma's te maken. Ik ben benieuwd wie ze volgende keer vragen! We maakten er ook grappen over hoor, dat we allemaal geblesseerde bejaarden waren die gekke dingen moeten doen. Op een gegeven moment lagen we allemaal in de ziekenboeg."

In de show vormen Katja en Najib team Nederland en nemen ze het op tegen Gert Verhulst en James Cooke van team België. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vander Heyden

    De echte reden is gewoon dat ze niet genoeg betaalt werden, althans volgens die vier.

  • Luc Peeters

    Dan toch liever dit programma, dan die uitgemolken programma's zoals Belgium got talent, of die andere "zang" wedstrijdjes op de andere commerciële zender.

Lees meer