Kiana in Blokken.
VRT Kiana in Blokken.

Kiana is de absolute recordhoudster in ‘Blokken’

‘Blokken’ heeft een nieuwe ultieme recordhoudster. Kiana Buttiens (25) won haar twaalfde aflevering in de quiz en wordt met dertien deelnames alleen recordhoudster. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de voorronde was de doctoraatsstudente uit Tienen alweer op dreef. Voor de vijfde keer in twaalf voorrondes scoorde Kiana meer dan 1.000 punten. En ook in de finale verblufte de brunette. Na amper één vraag wist ze het achtletterwoord ‘muzikant’ al te vinden. Kiana schrijft zich daarmee in de geschiedenis van de 25 jaar oude quiz. “Wat kan ik hier nog op zeggen?’, vroeg Crabbé zich af na de ultrakorte finale. “Onwaarschijnlijk”, voegde hij daar nog aan toe. “En dan kom je nog uit Tienen ook, hoeveel geluk kan je in je leven hebben?” Een verbaasde Kiana liet het allemaal op zich afkomen.

Kiana, die aan de KULeuven onderzoek doet naar kankerbestrijding, volgt daarmee huisarts Ewout Leys op die anderhalf jaar geleden twaalf keer deelnam. De twintiger, die op drie dagen na precies even oud is als de quiz zelf, heeft inmiddels 12.000 euro op haar rekening staan. Daar heeft ze al duidelijke plannen mee. “Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht in Tienen en daar kruipt heel wat geld in”, vertelde Kiana ons eerder. “Maar ik denk dat ik ook wat opzij ga zetten voor een reisje, dat doen we doorgaans nogal onverwacht en zonder veel voorbereiding.”

85 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Lepoudre

    Natuurlijk proficiat. Kritiekpunt is wel dat ze uitsluitend op dezelfde kant van het toestenbord plaatst neemt wat belangrijk is voor de druktoetsgevoeligheid en "cadeauwoorden" mocht raden.

  • Tina Colpaert

    Deze dame is heel slim en snel want sommige personen vraag ik mij af hoe die door de selectie geraken?

Lees meer