7 Jong Geweld VTM
VTM Jong Geweld VTM

Kinderen van BV's krijgen realitycheck in nieuw programma

Veel hebben ze niet met mekaar gemeen, alleen dat ze een bekende vader of moeder hebben. Toch gaan Tita (dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh), Len (zoon van Günther Neefs), Chinouk (dochter van Dana Winner), Obi (zoon van Sabine Appelmans), Hebe (dochter van Peter Van de Veire) en Fiel (zoon van Bart Van Avermaet) samen op kamp. Voor een realitycheck, want ze maken kennis met leeftijdsgenoten voor wie het leven iets minder makkelijk is. De zes worden overgeleverd aan ‘leidster’ Evi Hanssen, die hen begeleidt tijdens het kamp, dat nauw aansluit bij Rode Neuzen Dag.

In Jong Geweld leren Tita, Len, Chinouk, Obi, Hebe en Fiel een wereld kennen die anders is dan diegene die ze gewoon zijn. “Ik ben nog nooit ongelukkig geweest”, klinkt het bij Obi. In de aanloop naar Rode Neuzen Dag, dat dit jaar in het teken staat van mentale gezondheid van jongeren op school, trekken de zes op met leeftijdsgenoten die minder zorgeloos door het leven gaan. Ze ondernemen een zware tocht met jongens en meisjes met een fysieke beperking, trekken op met tieners in een psychiatrische kliniek, gaan sporten met patiënten van het Zeepreventorium en bezoeken een zomerkamp voor jonge holebi’s en transgenders. Overnachten doen ze in een comfortabel tentenkamp in het landelijke Sinaai, waar ze ook elkaar beter leren kennen.

Helse tocht

In aflevering 1, die morgen op tv komt, worden de jongeren door hun bekende ouders naar het tentenkamp gebracht. Daar maken ze kennis met elkaar en met Evi Hanssen. Na hun eerste – korte – nacht moet de groep vroeg uit de veren om richting Dinant te trekken. Daar wacht hen niet alleen een helse tocht met veel obstakels, maar ook 4 mindervalide jongeren die samen met hen de eindstreep willen halen.

Samen met de blinde Féline (17), de 16-jarige Jonathan die in een rolstoel zit en Karolien (21) en Shannona (23), die allebei met één of twee beenprotheses door het leven gaan, trekken ze de bossen in voor een avontuurlijke beklimming. De jongeren leren elkaar kennen, delen hun verhalen, praten openlijk over de moeilijkheden in hun leven en zijn tijdens de tocht helemaal op elkaar aangewezen. Willen ze de eindmeet halen, dan is samenwerken de boodschap.

7 Chinouk, de dochter van Dana Winner.
VTM Chinouk, de dochter van Dana Winner.
7  Len, de zoon van Günther Neefs.
VTM Len, de zoon van Günther Neefs.
7 Hebe, de dochter van Peter Van de Veire.
VTM Hebe, de dochter van Peter Van de Veire.
7 Fiel, de zoon van Bart Van Avermaet
VTM Fiel, de zoon van Bart Van Avermaet
7  Obi, de zoon van Sabine Appelmans
VTM Obi, de zoon van Sabine Appelmans
7 Tita, de dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh
VTM Tita, de dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer