Koen Wauters
VTM Koen Wauters

Koen Wauters openhartig over euthanasie bij voltooid leven: “Ik vind dat we ons lot in handen mogen hebben, dat zou ik ook graag doen”

Koen Wauters sprak in ‘Wat Een Dag’ openhartig over euthanasie, ook bij hoogbejaarde mensen die vinden dat hun leven ‘goed geweest’ is. Zo had hij het over Lutgart Simoens (nu 91) die haar leven als voltooid beschouwt. “Ik kan me inbeelden dat ik op zo’n punt kom. Ik vind dat we ons lot in eigen handen mogen hebben.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Gezien we dat nu al kunnen aanvragen voor hevige pijnen of een mentaal breekpunt waarop je zegt ‘nu moet het kunnen’, en het dan beslist wordt door een commissie van dokters, zou ik hopen dat dat ook mogelijk zou zijn voor dit soort situaties. Ik kan me in beelden dat ik op zo’n punt kom waarop ik denk: ik heb geleefd voor vier, het is goed geweest. Voor iedereen is dat anders, en dat maakt het ook zo’n moeilijke discussie. Maar we mogen die niet uit de weg gaan.” Volgens Koen maken we soms te veel ophef over de dood. “Het gaat ons allemaal overkomen, we gaan er allemaal aan. Waarom zouden we ons eigen lot niet in handen mogen nemen?”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Vangheluwe

    Elkeen doet wat hij het beste vindt, maar er is maar weinig of geen verschil volgens mij tussen 'zelfmoord of euthanasie"... het ene noemen sommigen 'proper'.. hoe noem je dan het andere?? Binnenkort medicatie terug betaald door de ziekteverzekering voor een "propere dood"... De mens begint meer en meer zich als 'God' te gedragen...zelfs kinderen in de moederschoot worden proper opgeruimd...

  • Sanomis Van Caluwe

    Ikhoop dat iedereen met een beetje verstand en bekende vlamingen helpen om deze situatie aan te kaarten,het zelfmoordcijfer zal dalen ,want zeg nu,wie wil er aftakelen enwaarom mogen we niet zelf BESLISSEN, alles mag tegenwoordig ,toch???1k ben VOOR.

Lees meer