5 Ben en Tine volgen de raad van de expert op: door elkaar in de ogen te kijken kunnen ze de intimiteit tussen hen verhogen.
Medialaan Ben en Tine volgen de raad van de expert op: door elkaar in de ogen te kijken kunnen ze de intimiteit tussen hen verhogen.

Kunnen Ben en Tine zo de vlinders opwekken? Mathias en Sally praten over hun strubbelingen

Na de huwelijksreis beginnen de Blind Getrouwd-koppels aan het echte leven. Vanavond zagen we hun zoektocht naar een eigen stulpje. De kersverse paartjes hebben namelijk allemaal besloten om op neutraal terrein aan hun liefdesnestje te bouwen. Bij het ene koppel gebeurt dat met al wat meer verliefde gevoelens dan bij het andere. Wel goed nieuws voor Ben en Tine: nadat zij hem op huwelijksreis had gekwetst met de uitspraak "mijn ex was ook gene knappe", praten de twee het incident op de sofa van expert Alexander Witpas uit. Bij Mathias en Sally verloopt het in de zesde aflevering iets minder vlot.

Deze week gaan de koppels in Blind Getrouwd samenwonen, leren ze elkaars familie beter kennen en zoeken ze in meubelwinkels spullen voor hun nieuwe stekje uit. En dat loopt bij haast iedereen harmonieus: Ben en Tine praten casual over seks terwijl ze hun bed in elkaar steken, Veerle is dan weer onder de indruk van Nicks hulp in het huishouden. Alleen Sally en Mathias krijgen met een kink in de kabel te maken. Wanneer hij haar perfectionistische - volgens hem soms licht autistisch - kantje ontdekt en haar daar mee plaagt, klapt Sally dicht.

Nick en Veerle

Nick lijkt wel geboren voor zijn Veerle. In aflevering zes zijn er nog altijd geen obstakels tussen de twee opgedoken. Toch is de aanpassing voor Nick naar het getrouwde leven voor Nick het grootst. Hij is de enige van alle deelnemers die 'Hotel Mama' moet verlaten om met zijn kersverse bruid te gaan samenwonen. Veerle staat niet alleen paf van zijn eenpersoonsbed in zijn oude kamertje, maar ook van zijn hulpvaardigheid in het huishouden. Weinig strubbelingen tussen deze twee dus. Of toch misschien eentje. Nick babbelt graag en veel, meer dan eens laat hij zijn maaltijd koud worden omdat hij aan het tateren is. Veerle leert gelukkig al snel om hem met een luchtige opmerking het zwijgen op te leggen. 

5
Medialaan

Nicolas en Evelien

Wanneer Evelien het appartement van Nicolas voor het eerst bezoekt, beleeft ze een heuse cultuurshock. De jonge bruid is niet weg van 'de grote stad', het fluogroene interieur en lijkt niet onder de indruk van zijn uitgebreide collectie gezelschapsspelen. Nicolas is dolverliefd en kan het nog steeds niet laten zijn vrouw veelvuldig aan te raken. Toch valt op dat hij na hun moeilijk gesprek van vorige aflevering het nu rustiger probeert aan te doen met het - zoals Evelien het noemt - lovey dovey-gedoe.

Na hun huwelijksreis volgt voor de twee een echte relatietest. Nicolas vergezelt zijn bruid namelijk op een familieweekend. Komt het door de zenuwen dat hij zijn koffer per ongeluk thuis laat? De vergetelheid zorgt voor een moeilijk momentje in de auto, maar het koppeltje weet het snel uit te praten.

Wat opvalt: Evelien zoekt zelf steeds vaker toenadering en daar geniet Nicolas duidelijk van. Het koppeltje groeit in Durbuy zichtbaar naar elkaar toe en Evelien vertrouwt aan de camera toe dat ze niet langer blokkeert als Nicolas haar aanraakt. En dan komt de kers op de taart: een spontane kus vlak voor het slapengaan.

5
Medialaan

Mathias en Sally

Tijdens een bezoekje aan het appartement van Sally merkt Mathias meteen haar perfectionistisch kantje op. Hij stelt zich vragen bij het feit dat alles er zijn eigen plaatsje heeft en vindt het zelfs een autistisch trekje. Zijn opmerkingen daarover raken Sally wel en ze schiet meteen in een kramp. Aan de camera vertrouwt ze haar angst voor latere ergernissen toe. "Oei, we moeten wel gaan samen wonen. Dit is geen goed begin." Maar tegenover Mathias kropt ze haar gevoelens op: de eerste kink in de kabel is een feit. Gelukkig worden de plooien tijdens de zoektocht naar een appartement gladgestreken. Sally en Mathias raken het snel eens en dat stelt de jonge bruid gerust.

Sally legt uit bij de expert uit dat ze een enthousiaste start kenden, maar dat ze op huwelijksreis snel met hun voeten op de grond werden gezet. Zij erkent dat ze snel iets als kritiek ervaart, waardoor de gemoederen hoog oplopen. Mathias geeft toe dat hij Sally graag uit haar kot lokt en zijn gedacht zegt. Dit maakt dat zij zich nog niet veilig bij hem voelt en Sally vreest zelfs dat hij haar wil veranderen. Conclusie: de twee hebben nog heel wat werk om het vertrouwen tussen hen op te bouwen.

5
Medialaan

Ben en Tine

Ben en Tine hebben een moeilijke start gekend en vooral zij heeft moeite om zich daar over te zetten. De twee praten tijdens het bezoekje aan Bens appartement over hoe ze in elkaars 'friend zone' zitten. Zullen de vlinders ooit in de buik van Tine rondfladderen? Ben laat niets aan het toeval over en doet zijn vrouw blozen wanneer hij haar een cadeautje voor het samenwonen geeft.

Tijdens de zoektocht naar hun eigen plekje zie je Tine openbloeien. De twee grappen in de auto, dollen in de supermarkt en als vrienden lijken ze heel wat pret te beleven. Bij de expert wordt duidelijk dat Tine vreest dat ze nooit uit die 'friend zone' gaan raken. Alexander Witpas haalt aan dat ze aan die liefdesband zullen moeten werken, maar dat daar geen magisch middeltje voor bestaat.

En dan gaan ze nog eens in op de de pijnlijke uitspraak van Tine: ze geeft toe dat ze op hun huwelijksreis nogal ongelukkig heeft verwoord dat ze hem niet aantrekkelijk vindt. De oplossing van de expert: het koppeltje
krijgt huiswerk. Ben en Tine kunnen door opdrachtjes als elkaar lang in de ogen kijken de intimiteit tussen hen opbouwen.  

Alexander vertrouwt het koppeltje toen dat hij er een goed oog in. De eerste opdracht voeren Ben en Tine in Ikea uit. Lijkt bizar, maar het koppel kiest bewust deze plek uit. De luchtige omgeving neemt de spanning weg. Na een ontspannen gesprekje over hun seksverleden gaat de staaropdract al een pak beter dan die eerste keer. Zouden die vlinders bij Tine dan toch een beetje beginnen fladderen?

5
Medialaan

8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Nick is de beste kok, maar weet niet wat doen met n champignonborstel, grootse bouwplannen maar leeft nog thuis op 30, heeft kennis over spieren kweken maar ik heb ze niet echt gezien op t strand... hij is al lang door de mand gevallen, ook bij Veerle, al zal ze dat niet toegeven.

  • Anonymous

    Taterkous Nick zou mss beter minder tateren en zijn feiten checken, wij zijn hier thuis met 2 ex-competitiesporters nu enkel nog wat fitness en gezond eten zoals onze dochter ook meedoet, zij is 12 en lag krom vh lachen hoe nick denkt dat voeding en spieren in elkaar zitten,.... jawadde,... hopelijk zijn de andere kijkers niet naief en volgen ze zijn beweringen niet