VTM

Laatste 'Telefacts zomer' in kielzog van Jeff Bezos

'Telefacts zomer' sluit vanavond af met een reportage over Jeff Bezos, de 55-jarige topman van Amazon. Die webshop is wereldwijde marktleider en verzendt liefst 158 pakketjes per seconde. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Voor elke nieuwe baan bij Amazon gaan er twee verloren in andere bedrijven", zegt Stacy Mitchell, een onderzoekster die de groei van de e-commercegigant al jarenlang volgt. Overal waar Amazon voet aan wal krijgt, sluiten er winkels. En dat is niet naar de zin van iedereen. "Ze hebben genoeg geprofiteerd. Wij willen minder werken en meer leven", horen we vanavond bij enkele demonstranten. Maar Jeff Bezos - die een vermogen heeft van 130 miljard euro - wuift de kritiek weg: "Wie iets innoverends doet, wordt vaak verkeerd begrepen."

'Telefacts zomer’, 23.00 uur op VTM

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer