Lieven Van Gils
VRT Lieven Van Gils

Lieven Van Gils gaf de Amerikaanse talkshowhost John Oliver "lik op stuk", maar niemand vindt het geslaagd

Talkshowhost John Oliver nam vorige week ons land op de korrel door te zeggen dat het "een chocoladegoelag is zonder bestaansreden". Lieven Van Gils gaf hem dinsdag "lik op stuk", maar het antwoord van de presentator werd duidelijk niet door iedereen gesmaakt.

John Oliver liet zich vorig weekend gaan. De presentator van de populaire Amerikaanse latenightshow ‘Last Week Tonight met John Oliver’ noemde België zondag “een walgelijke chocoladegoelag zonder reden van bestaan”.

Lieven Van Gils reageerde daar dinsdagavond op met zijn eigen antwoord. Hij richt zich persoonlijk tot Mr. Oliver en heeft het over de bestaansredenen van de Verenigde Staten “waarop wij Belgen alleen maar jaloers kunnen zijn”. Vervolgens haalt hij onder andere de wapenwet, de eetcultuur, de gezondheidszorg en politieke leiders aan.

De bedoeling van de redactie was waarschijnlijk om een viraal filmpje te maken, maar dat gebeurde niet. Integendeel. Veel kijkers noemden het filmpje mislukt en een povere vorm van satire.  

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • dirk claeys

    Het dagelijkse gezever van van gils mag stoppen, een rondje zeveren over de dagelijkse miserie en toestanden! Meestal met afgedankte BV's en mediageile mensen!

  • henk koop

    Van Gils heeft geen humor. De laatste paar dagen ging hij zelfs grappen over heineken en Ollanders maken. Man man elke puber kan betere grappen maken dan dit. Schakel wat mensen in die grappen voor u schrijven want dit is wansmaak. En vraag ook iemand om eens een debat te leiden. Van Gils is wel goed in het bespreken op fluistertoon van alle ellende in de wereld en alles van Belgie als geweldig te zien.

Lees meer