ANP Kippa

Makers 'South Park' zeggen 'sorry' tegen China na controverse

De makers van ‘South Park’ hebben hun excuses aangeboden aan China omdat het land in de meest recente aflevering van de animatieserie belachelijk wordt gemaakt. ‘South Park’ verdween als reactie volledig van het Chinese internet. “We verwelkomen de Chinese censuur in onze huizen en harten”, reageren makers Trey Parker en Matt Stone spottend op Twitter.

In de aflevering Band in China wordt Randy, de vader van Stan, betrapt op het verkopen van wiet in China en wordt hij naar een werkkamp gestuurd dat vergelijkbaar is met de ‘heropvoedingskampen’ in de provincie Xinjiang. Randy komt daar een gevangen Winnie the Pooh tegen, een verwijzing naar de gecensureerde beer. Winnie wordt gecensureerd in China omdat hij op social media wordt vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping. “Xi lijkt helemaal niet op Winnie the Pooh”, zeggen Parker en Stone nu.

De mannen hopen het nog goed te kunnen maken. “Lange leve het grote communistische China! Moge de rijstoogst deze herfst rijkelijk zijn. Is het nu weer goed tussen ons, China?”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benjamin Muilwijk

    toch iemand die niet plooit voor het geld

  • aaron aerts

    Het was de beste aflevering in jaren!

Lees meer