Marleen Merckx
Joel Hoylaerts / Photo News Marleen Merckx

Marleen Merckx: “Natuurlijk zucht ik soms omdat ik helemaal naar Leuven moet rijden om de telefoon op te nemen en ‘Hallo, met Taxi LEV’ te zeggen”

Op maandag 2 september begint ‘Thuis’ aan zijn 25ste seizoen. Al even lang vertolkt actrice Marleen Merckx de rol van Simonne Backx en dat is ze nog lang niet beu, vertelt ze in HUMO. “Ik speel Simonneke nog altijd heel graag.”

25 jaar hetzelfde personage spelen, daar durft dan vermoedelijk al wel eens routine in sluipen. “Alleszins niet in de negatieve zin van het woord, want ik speel Simonneke nog altijd heel graag”, beweert Marleen Merckx echter. “Natuurlijk zijn er dagen dat ik eens zucht omdat ik helemaal naar Leuven moet rijden om de telefoon op te nemen en ‘Hallo, met Taxi LEV’ te zeggen (lacht). Maar die horen erbij: je kunt niet elk seizoen een boeiende verhaallijn hebben. Als je een jaar in het middelpunt van de belangstelling hebt mogen staan, weet je dat je het de volgende drie, vier met minder zult moeten stellen. En ja, dan gebeurt het weleens dat je jezelf herhaalt. Ik denk dat je stilaan een compilatie kunt maken met alle keren dat ik ‘Hou u kalm, Frank’ heb gezegd (lacht).”

De actrice vertelt ook hoe vooral de mensen die er niet meer bijzijn, een blijvende indruk hebben nagelaten op haar. “Veel scènes met Ann Petersen, natuurlijk, vooral omdat ze zo onverwachts gestorven is. Bij wijze van eerbetoon hebben we op de set lang haar plaats aan het hoofd van de tafel leeg gehouden - zo was ons moe er toch nog altijd een beetje bij”, klinkt het. “En daarnaast denk ik ook nog vaak aan Chris Boni, die tegen haar zin is moeten vertrekken toen haar personage Yvette stierf. Daar zaten we allemaal erg mee in: toen we haar begrafenis filmden, viel het niemand moeilijk om overtuigend te huilen."

Lees het volledige interview in HUMO. 

‘25 jaar Thuis’, maandag 2 september om 20.00 uur op Eén

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer