2
VTM

Milow neemt deel aan Belgische én Duitse versie van ‘Liefde Voor Muziek’: “Maar meedoen aan een quiz, dat zal nooit gebeuren”

Ook vanavond kan je op VTM terecht voor de vijfde jaargang van ‘Liefde Voor Muziek’. Nadat de artiesten vorige week de songs van Bart Kaëll (58) onder handen namen, is het vandaag de beurt aan de nummers van Milow (37). “Dankzij de collega’s krijg ik een mooie terugblik op mijn carrière”, zegt de zanger.

Milow is samen met Laura Tesoro, Ilse DeLange, Stef Kamil Carlens, Kommil Foo, Jan Leyers en Bart Kaëll één van de zeven artiesten van het vijfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Het is misschien wat raar om te zeggen, maar ik denk dat de puzzelstukjes echt in elkaar vielen qua persoonlijkheden”, aldus Milow. “Ik ben dan ook heel blij dat ik in dit seizoen ben terechtgekomen. Het was een zegen dat ik me kon vrijmaken in de periode dat ‘Liefde Voor Muziek’ werd opgenomen. Mensen denken vaak dat het niet zo intensief is - want je bent tenslotte ‘maar’ acht dagen weg -, maar die reis is in feite het eindpunt, want daarvoor heb je al ontzettend veel werk verzet. Zo ben ik een hele tijd bezig geweest met het kiezen van de nummers, die vervolgens binnenstebuiten te keren en daar soms ook nieuwe teksten bij te verzinnen. Veel mensen in mijn omgeving dachten dat dit bij Bart Kaëll de grootste uitdaging zou zijn, maar hij was een van de artiesten waarbij ik haast onmiddellijk wist welk nummer ik wilde doen. Ik vond Laura Tesoro persoonlijk het moeilijkste, omdat ze nog aan het begin van haar carrière staat en haar repertoire dus nog beperkter is.”

2 Milow en Bart Kaëll
VTM Milow en Bart Kaëll

Milow heeft meteen ook een primeur in petto. “Ik zal voor de allereerste keer in het Nederlands zingen”, klinkt het. “Door dit programma kan ik zonder oogkleppen buiten mijn comfortzone treden. Al moet ik wel eerlijk zijn: de eerste paar keren dat ik in het Nederlands zong, vond ik dat echt slecht. Je hoorde me te veel nadenken, waardoor het ook niet natuurlijk aanvoelde. Ik heb daarom honderden keren hetzelfde gezongen, tot daar een zekere naturel inzat. Dat is ook nodig, zeker als je tegenover je collega’s zit en een van hun hits brengt. Zelf probeer ik om gewoon iedere keer het nummer zo goed mogelijk te brengen, zodat de originele vertolker tevreden is met wat hij of zij hoort. Ik was in ieder geval wel heel tevreden over mijn aflevering. Mijn collega’s hebben echt nummers gekozen, van in het begin van mijn carrière tot nu. Voor mij was dat een mooie terugblik, die ook naadloos aansluit bij het feestjaar dat ik nu beleef. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat ik in Europa doorbrak. Dat vier ik enerzijds via dit programma, maar ook met mijn nieuwe cd ‘Lean Into Me’, die op 31 mei uitkomt. Terugblikken én vooruitkijken dus.”

Ook in de Duitse tegenhanger

Milow verleende trouwens niet alleen zijn medewerking aan ‘Liefde voor muziek’, binnenkort is hij ook in ‘Sing Meinen Song’ - de Duitse variant van het liedjesprogramma - te zien. “Ja, toen ik met de nummers van ‘Liefde Voor Muziek’ bezig was, moest ik ook de Duitse covers in orde brengen. Dat was echt heel veel werk. Ik moest de nummers niet alleen bedenken, ik moest ze ook nog vanbuiten leren. De ervaring in Duitsland was heel anders, maar het is ook goed meegevallen. Begin mei komen de afleveringen daar op de buis. Weet je, het is best wel grappig dat ik nu ineens met twee programma’s op tv ga komen. In de 12 jaar dat ik artiest ben, heb ik die boot altijd afgehouden. Maar dit draait twee keer om muziek, dus dat wilde ik graag doen. Opdraven in een quiz, dat zal echter nooit gebeuren”, lacht Milow.

‘Liefde voor muziek’,  vanavond om 20u40 op VTM

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • patrick morel

    Sorry mensen, ik vond het mooi.

  • Charles Leunens

    Deze Liefde voor Muziek is geen voltreffer tegenover de vorige afleveringen. Behoudens Bart Kaell ligt niemand wakker van de overige deelnemers.

Lees meer