Moeder Valerie De Booser vroeg euthanasie aan: “Ik zou willen dat ze nog een klik maakt”

Valerie De Booser (39) raakte een gevoelige snaar in ‘Gert Late Night’ toen ze in de ‘Bedgeheimen’ van James Cooke vertelde over de ziekte van haar moeder, die aan Parkinson en dystonie, een motorische storing, lijdt. “Ze zit erg diep met haar gedachten”, klinkt het emotioneel. “Het is echt aftakelen voor haar. Ze heeft euthanasie aangevraagd.”

De echtgenote van Koen Wauters vertelt in tranen hoe haar moeder ondertussen euthanasie aanvroeg. “Ik ben daar eigenlijk wel kwaad om", bekent De Booser aan James Cooke. “Ik wil dat niet horen. Ik kan het gewoon niet aan om elke keer te horen dat ze er niet meer wil zijn." Toch probeert ze zich sterk te houden. “Ik kan nu wel even wenen, maar straks maak ik een klik en dan gaat het beter. Ik verwacht dat eigenlijk van haar ook: ‘Maak die klik en komaan! Voor je kinderen en je kleinkinderen.’”

Gelukkig heeft Valerie ook erg veel steun van haar echtgenoot. “Koen heeft mij altijd erg hard gesteund in alles. Dan besef ik echt dat ik een megagoeie vent heb.” Volgens presentator James Cooke zijn de twee dan ook een echt powerkoppel, die er voor elkaar zijn wanneer de partners dat nodig hebben. “Dat beseffen de mensen ook niet", beaamt Valerie. “Dat hij wel heel veel heeft kunnen doen omdat ik er was voor hem.”

 De Booser reageert ook nog kort op de geruchten dat haar echtgenoot haar bedrogen zou hebben met zangeres Natalia. “Dat gerucht dat een of andere flik hen op de parking betrapt zou hebben? Daar heb ik eens goed mee gelachen. Ik heb er geen seconde aan getwijfeld. Maar voor de kinderen vond ik het minder tof.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stephanie Adriaensen

    Je ouders zien aftakelen is het ergste wat er is maar als ze die keuze maken respecteer het dan en denk niet aan je zelf maar aan hun levenskwaliteit

  • Ann Loncke

    Heb zelf 1, 5 jaar gezorgd voor mevrouw met parkinson en heb haar zien aftakelen de ziekte tast niet alleen het gestel aan maar ook de hersenen ik begrijp dat het moeilijk is om te aanvaarden dat je mama een euthanasie wens heeft maar er zijn ook grenzen het is bu eenmaal een verschrikkelijke ziekte !!

Lees meer