6
VTM

Mysterie ontrafeld: goochelaar Nicholas zit achter geheim programma 'De Uitverkorenen'

Al weken lag het nieuwe VTM-programma 'De Uitverkorenen' onder een dikke laag mystiek, maar vanavond kregen we eindelijk een antwoord op al onze vragen. Niemand minder dan Nicholas, Vlaanderens bekendste goochelaar, zat achter het programma.

Televisiekijkend Vlaanderen stond te popelen om vanavond 'De Uitverkorenen' te zien, ook al wist niemand waarover het programma ging. Wie zijn de Uitverkorenen? Wie heeft ze uitverkoren? En vooral, waarvoor zijn ze uitverkoren? Op al deze vragen kregen we vanavond een antwoord: het was één groot complot van goochelaar Nicholas.

Wie zijn de Uitverkorenen?

De Uitverkorenen zijn tien mensen die maanden geleden hebben ingestemd voor een avontuur op televisie waar ze verder niks van wisten. Met wat persoonlijke info over de deelnemers bereidde Nicholas ondertussen trucs voor waarmee hij ze later ongezien en vanop een afstand kon verrassen.  

Nicholas speelde met het leven van De Uitverkorenen zonder dat ze het wisten en alles werd geregistreerd door verborgen camera's. Pas acht maanden na de eerste opnamen werden alle Uitverkorenen bijeengeroepen en kregen ze te horen dat Nicholas achter hun  magische momenten zat.

6 Alexine en Nikki, de twee eerste uitverkorenen van Nicholas
VTM Alexine en Nikki, de twee eerste uitverkorenen van Nicholas

Hoe werden ze geselecteerd?

De Uitverkorenen zijn  vorig jaar geselecteerd door Nicholas na een zogenaamde "putpocketing". In plaats van 'pickpocketing' speelde hij vorige zomer nietsvermoedende voorbijgangers een briefje of een gsm met een boodschap toe. Zelf bleef hij daarbij zoveel mogelijk onzichtbaar. Mensen vonden thuis het briefje met daarop de vraag "of ze zich wilden inschrijven voor een groot avontuur op tv". Zonder vermelding van het concept, zender of centrale figuur.

6 Nicholas stak zijn uitverkorenen een briefje toe zonder dat ze het beseften.
VTM Nicholas stak zijn uitverkorenen een briefje toe zonder dat ze het beseften.

Van de mensen die zich hebben aangemeld, zijn uiteindelijk tien mensen uitverkoren. Zij werden uitgenodigd voor een gesprek met een anonieme medewerker over hun leven, hun interesses, hun achtergrond, etc. Nog altijd zonder te weten aan wat voor programma ze meewerkten,  zonder te weten dat Nicholas achter de uitnodiging zat.

Op basis van de gesprekken kon Nicholas zijn trucs voorbereiden waarmee hij de uitverkorenen een magisch moment kon bezorgen. Soms vanop afstand, soms zwaar vermomd maar nooit herkenbaar. De volgende weken krijgt de kijker op woensdag te zien welke magische momenten Nicholas voor de volgende uitverkorenen in petto heeft.

6 Nicholas vermomde zich soms om niet door de mand te vallen.
VTM Nicholas vermomde zich soms om niet door de mand te vallen.

Magische momenten voor Nikki en Alexine

Het eerste magische moment was voor uitverkorene Alexine. Vijf minuten nadat ze online een jumpsuit bestelde, kreeg ze al een telefoontje. Het pakket dat ze net bestelde, zou al geleverd zijn. Niet aan de deur, maar wel in haar auto die met gesloten deuren op de parking stond. Het meisje was met verstomming geslagen, en niemand wilde haar geloven.

6 Nicholas leverde Alexines Zalando-pakketje meteen af in haar auto.
VTM Nicholas leverde Alexines Zalando-pakketje meteen af in haar auto.

Later in een koffiebar verdween plots  haar ring, blijkbaar was die zomaar opgelost in een glas water. De verrassing was compleet toen ze de ring terugvond in een gloeilamp. Haar vriend, die alles vanop de eerste rij meemaakte, was even sprakeloos.

Het was ook Nicholas die de nummerplaten van agent Nikki en zijn vrienden stiekem veranderde in de titel van zijn favoriete song 'Ik wil je' van De Kreuners.

6 Nicholas veranderde de nummerplaten van Nikki en zijn vrienden naar 'IK-WIL-JE' van De Kreuners.
VTM Nicholas veranderde de nummerplaten van Nikki en zijn vrienden naar 'IK-WIL-JE' van De Kreuners.

Toen Nikki later met vrienden uitging, wist een vermomde Nicholas hem op een handige manier zijn identiteitskaart te ontfutselen. Nikki vond die kaart later terug verwerkt in het glas van een venster in zijn stamcafé. Hij moest  zelfs een hamer gebruiken om het glas in mekaar te slaan en zo zijn identiteitskaart terug te krijgen. Ook Nikki bleef met veel vragen achter.

Volgende week laat Nicholas zijn magie los op twee nieuwe uitverkorenen.  

'De Uitverkorenen', elke woensdag om 20.35u op VTM.

Lees meer